Alle vullingen

Ganache maken recept

Ganache maken wordt doorgaans gedaan als lekkere taart vulling of als vulling voor bonbons. Ganache is een lekkere crème voor het vullen van taart. Ganache room of crème ganache kan op smaak worden gebracht met koffie, thee of vruchten en is dan bijvoorbeeld ook als...

Lees meer

Bavarois taart vulling

Bavarois is een lekkere taart vulling voor een taartbodem. Je kunt bavarois helemaal zelf maken, maar je kunt het ook kant en klaar als poedervorm kopen. Je hoeft dan alleen zelf nog water en slagroom toe te voegen en je hebt een lekkere taartvulling voor je...

Lees meer

Royal icing maken voor cupcakes en taart

Icing maken voor cupcakes en taart is makkelijk met dit icing recept. Royal icing wordt gebruikt om een mooie en glanzende laag op cupcakes, koekjes of taart aan te brengen. Icing is niet hetzelfde als botercrème of frosting, icing is een dunnere laag die hard wordt...

Lees meer

Frosting maken voor cupcakes en taart

Frosting maken voor het versieren van cupcakes of taart is makkelijk met dit frosting recept. Frosting is een laagje dat je aanbrengt op bijvoorbeeld cupcakes of taart om het te versieren. Frosting is net als botercrème lekker romig. Frosting ingrediënten Voor het...

Lees meer

Chocolade botercrème maken

Zelf chocolade botercrème maken is makkelijk, gebruik daarvoor dit recept en een aantal simpele ingrediënten. Botercrème wordt gebruikt om taarten mee te vullen en af te smeren. Chocolade botercrème kan ook worden gebruikt om een lekkere toef op een cupcake te maken,...

Lees meer

Botercrème recept: zelf botercrème maken

Botercrème recept: hoe maak je zelf botercrème voor taart en cupcakes? Zelf botercrème maken gaat snel en makkelijk met dit recept. Compacte botercrème wordt gebruikt om taart mee af te smeren en dijkjes te spuiten, met normale botercrème kan je zelfgebakken taart...

Lees meer

Vlaaivulling van vruchten

Voor een vlaaivulling van vruchten zijn de volgende ingredienten nodig: 1 pot of blik vruchten naar keuze (bijvoorbeeld kersen of frambozen) +/- 500 g uitgelekt 1 zakje Taartina Werkwijze: Giet het sap van de vruchten en vang het op. Vul het sap eventueel met...

Lees meer

Glazuur

Voor het maken van glazuur heeft u de volgende ingrediënten nodig: 200 gram poedersuiker Water Bereiding: Zeef de poedersuiker in de beslagkom en roer beetje bij beetje het water erbij. Als je een mooi dik en glad papje hebt is het glazuur klaar. Je kunt de cupcakes...

Lees meer

Chocoladefudge

Voor het maken van chocoladefudge heb je de volgende ingrediënten nodig: 175 gram pure chocolade 250 gram ongezouten zachte boter 275 gram gezeefde poedersuiker 1 theelepel vanille-extract Werkwijze: Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat het een...

Lees meer

Banaan vulling

Het is mogelijk om taarten met een alternatieve vulling te vullen, bijvoorbeeld op basis van bananen. Je hebt dan de volgende ingrediënten nodig: 250 gram banaan Sap van ½ citroen 120 gram suiker 3 blaadjes gelatine 500 ml slagroom   Werkwijze: Pureer de banaan...

Lees meer