Taartbodem maken

Taartbodem maken

Wilt u zelf een biscuit taart maken en taart bakken voor bijvoorbeeld een verjaardag? Of wilt u zelf een taartbodem maken? Niets is feestelijker dan zelf taart bakken die je daarna ook nog leuk kunt versieren. Taarten zijn te koop in de winkel, het hele jaar door. Maar een eigen gemaakte taart, daar wordt de verjaardag toch altijd iets specialer van!

Hier onder volgt een recept voor het bakken van een simpele biscuit taart.

Taartbodem ingrediënten:

Taartbodem tools:

  • een mixer met klopper
  • een weegschaal
  • een kom
  • een taartvorm van 25cm doorsnee
  • bakpapier
  • spatel

U kunt deze producten in onze webshop bestellen.

Biscuit taart maken recept

Doe de eieren en water in de kom en mix dit ongeveer 3 minuten op hoge snelheid tot dat de mix schuimig is. Doe vervolgens de biscuitmix er door en klop dit eerst een minuut op lage snelheid tot alles goed gemengd is. Klop daarna de mix 8 minuten lang op hoge snelheid. Gebruik eventueel een timer, zodat je weet wanneer deze 8 minuten voorbij zijn. Het werkt prettiger wanneer je een mixer hebt op een standaard, zo’n keukenmachine. Dan heb je sowieso je handen vrij om andere voorbereidingen te treffen. Maar een handmixer werkt ook prima.

Overige voorbereidingen

Terwijl de biscuit taart gemixt wordt, verwarm je de oven vast voor op 175 graden C. Vet de randen van de taartvorm in met vloeibare boter. Gebruik nu het bakpapier om de randen en de bodem mee te bedekken. Dit is een handige truc om je taart straks eenvoudiger los te krijgen. Knip de overige stroken bakpapier af, zodat je deze ongeveer een cm boven je taartvorm hebt staan. Dit zorgt er voor dat je taart niet overvloeit tijdens het bakken.

Biscuit taart maken en afronden

Wanneer de 8 minuten mixen voorbij zijn, mix dan nog ongeveer 2 minuten op lage snelheid totdat je pieken kunt trekken van het beslag. Door het biscuitbeslag nog 2 minuten extra te mixen, krijg je een lekker luchtig beslag. Hierna giet je het biscuitbeslag in de vorm en strijk je dit met een spatel glad, zodat de bovenkant ongeveer overal even hoog is. Dit zorgt voor een gelijke garing van je taart. Doe de biscuit taart 40 minuten in de oven.

Zodra de 40 minuten voorbij zijn, haal je de taart voorzichtig uit de oven. Steek er een saté prikker in, blijft er geen beslag aan kleven? Dan is de taart gaar. Blijft er nog wel wat aan kleven, dan doe je de taart nog ongeveer 5 minuten terug in de oven. Als de taart helemaal gaar is, dan open je het bakblik en keer je de taart ondersteboven op een rooster. Haal nu voorzichtig het bakpapier er af en laat de taart goed afkoelen.

Wil je een kleine vorm gebruiken, volg dan de gebruiksaanwijzingen op de achterkant van de biscuitmix.

Deze luchtige biscuit taart is ideaal om te gebruiken in diverse heerlijke feesttaarten of taarten die bestaan uit meerdere lagen.

Nu de bodem gereed is kan je deze gaan bekleden met bijvoorbeeld fondant en marsepein. (Hier te koop)