Limoentaart recept

Limoentaart recept

Limoentaart maken is makkelijk, met dit heerlijke limoentaart recept kan je makkelijk snel zelf een limoen taart maken.

Limoentaart is een frisse taart, die in de oven wordt gebakken en uiteraard kan je er uitgebreid mee variëren, de limoen kan je makkelijk vervangen door ander fruit, zoals bijvoorbeeld sinaasappel.

Limoentaart ingrediënten

  • 4 limoenen
  • 1 blikje (400 gram) zoete gecondenseerde melk
  • 200 gram biscuits
  • 200 gram amandelen (gemalen)
  • 2 eetlepels poedersuiker of suikerbakkerspoeder
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 160 ml, ongeklopte slagroom

Limoentaart recept

De bereidingswijze voor het zelf maken van een limoentaart bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160-170 graden. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of maak ze fijn in een plastic zak met een deegroller. Roer de gemalen amandelen en poedersuiker of suikerbakkerspoeder erdoor. Smelt de boter voorzichtig in een pannetje, voorkom dat het bruin wordt en en roer dit door het biscuit mengsel.

Stap 2

Vet de taart vorm in en doe het biscuitmengsel in de vorm. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Mix de eieren, gecondenseerde melk, slagroom, de geraspte limoenschillen en het limoensap door elkaar en schenk het mengsel op de biscuitbodem.

Stap 3

Zet de taartvorm in de oven en bak de limoentaart gedurende 40 – 50 minuten, totdat de bovenkant droog is. Haal de limoentaart uit de oven en laat de taart afkoelen.

Stap 4

Als de limoentaart is afgekoeld en wordt opgediend kan je deze versieren met lekkere frisse schijfjes limoen. Eet smakelijk!

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Limoentaart recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 22 Review(s)