Ganache maken

Ganache maken

Ganache maken wordt doorgaans gedaan als lekkere taart vulling of als vulling voor bonbons. Ganache is een lekkere crème voor het vullen van taart. Ganache room of crème ganache kan op smaak worden gebracht met koffie, thee of vruchten en is dan bijvoorbeeld ook als lekkere vulling voor bonbons te gebruiken. Zelf ganache maken als taartvulling voor taart is makkelijk, het ganache recept is een simpel recept en kan haast niet mislukken.

Ganache ingrediënten

  • 250 gram chocolade
  • 75 gram boter
  • 250 milliliter dunne room of 200 milliliter dikke crème fraîche verdund met 50 milliliter melk

Ganache recept

Dit ganache recept kan haast niet mislukken en bestaat uit maar 2-3 simpele en makkelijke handelingen.

Ganache maken doe je als volgt: Doe de 250 gram chocolade in een pan en smelt deze op een zacht vuur, of smelt het au bain marie. Voeg de 75 gram boter toe aan de chocolade en voeg de room of crème fraîche toe. Roer het geheel goed door elkaar heen en je lekkere zelfgemaakte ganache is klaar om een taart mee te vullen!

Bron afbeelding: Flickr.com (CC)

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Ganache recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 10 Review(s)