Bakken maar!

Als je een satéprikker in de bodem kunt steken zonder dat “er iets aan blijft plakken”, dan is de taartbodem klaar. Je kunt er nu voor kiezen om de oven uit te zetten en de taartbodem in de oven af te laten koelen, of de taartbodem eruit te halen. In het...

In de taartvorm

Nu kan je het biscuitdeeg beslag in de taartvorm doen. Je kunt eventueel de randen eerst invetten en daarnaast bakpapier voor de bodem gebruiken in geval van een springvorm. Plaats de taartvorm gedurende ongeveer 40 minuten in de oven.

Bloem toevoegen

Nu kan je de bloem of zelfrijzend bakmeel aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitdeeg mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is.

Mixen

Pak de kom en voeg de eieren, het suiker en een snufje zout toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand nadat het mengsel licht geel is geworden. Het doel hiervan is dat het...

Voorbereiding ingredienten

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, liever nog iets warmer en richting lichaamstemperatuur (Heel belangrijk!). Haal ze dus op tijd uit de koelkast, of verwarm ze door ze in heet water te leggen. Verwarm de oven alvast voor op 150-160 graden.