Wie kent het tegenwoordig nou nog niet? Mega Mindy; een jonge meid die overdag een agente is, maar als er gevaar dreigt, verandert zij in Mega Mindy! De superheld van elk meisje. Samen met haar grote liefde, Toby, bestrijdt zij het kwaad. Ook Toby valt af en toe in de rol van superheld, Mega Toby en weet dan nog net op het nippertje Mega Mindy te redden. Met deze twee in gedachte ben ik begonnen aan het maken van Mega Cupcakes. Met dit recept kun je tussen de 16 en 26 cupcakes maken, dit ligt geheel aan de grote van de vormpjes.

De ingrediënten (voor 20 cupcakes):

 • 500 gram cupcake mix
 • 250 gram boter
 • 5 middelgrote eieren
 • roze en blauwe icing  van Wilton
 • gele, zwarte en witte marsepein
 • zilver glitter poeder
 • poeder suiker

Wat je verder nodig hebt is:

 • een kom om te mixen
 • cupcake vormpjes (ik heb hier roze en blauw geruite voor gebruikt)
 • een mixer
 • twee ronde uitstekers waarvan de 1 ongeveer 1cm kleiner is in doorsnee
 • twee letter uitstekers, de M en de T
 • een mesje
 • 2 lepels
 • deegroller

U kunt deze producten in onze webshop bestellen.

Je kunt natuurlijk ook zelf icing maken, makkelijk te doen met wat poedersuiker, een beetje kleurstof, en fondant gebruiken in plaats van marsepein.

Van beslag tot cupcake
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de cupcake mix, boter en eieren bij elkaar. Nadat je dit bij elkaar gedaan hebt in een kom, moet de mix 4 minuten op een middelmatige stand gemixt worden. Daarna kun je nog 4 minuten op een hogere stand mixen tot het beslag glad en luchtig is geworden.  Schep met twee lepels het beslag in de cupcake vormpjes en zet deze ongeveer 18 minuten in de oven. Controleer na 15 minuten voorzichtig met een satéprikker of de cupcakes gaar zijn. Blijft er beslag aan de satéprikker zitten, dan zijn ze nog niet helemaal gaar en mogen ze nog iets langer in de oven.

Cupcake icing
Wanneer de cupcakes gaar zijn, kun je ze uit de oven halen om ze af te laten koelen.  Nu kun je ook de volgende cupcakes in de oven zetten.  Zodra alle cupcakes gebakken en goed afgekoeld zijn, kun je ze gaan bestrijken met de icing. Voor dit recept van 20 cupcakes worden er 10 roze (Mega Mindy) en 10 blauwe (Mega Toby) cupcakes gemaakt. Met het mesje wordt de icing zo glad mogelijk over de cupcakes uitgesmeerd. Wanneer alle cupcakes besmeerd zijn, kun je ze aan de kant zetten, zodat je tijd hebt om de marsepeinvormpjes te maken.

Mega Mindy cupcakes
Strooi wat poedersuiker op je werkblad, om te zorgen dat je marsepein niet blijft plakken. Voor normaal deeg zou je bloem gebruiken, maar bloem droogt marsepein uit. Suiker daarentegen smelt samen met de marsepein en maakt het beter hanteerbaar.

Kneed je gele marsepein goed zodat het soepel wordt, hiervoor kun je het ook zo’n 10 seconden in de magnetron zetten, maar pas op! Het zal aan de binnenkant erg heet worden. Rol de marsepein zo veel mogelijk uit door steeds een beetje poedersuiker er op te strooien tegen het plakken. Een lap van enkele millimeters dik is genoeg. Rol je het te ver uit, dan is de kans groot dat je marsepein scheurt, zodra je het op de cupcakes wilt leggen.

Steek de rondjes eerst met de grootste ronde uitsteker uit. De uitsteker moet net zo groot zijn als je cupcakes. Daarna steek je  met de kleinere uitsteker nogmaals een rondje uit, zodat je een cirkel overhoudt die je op de cupcakes kunt leggen. Van de kleinere rondjes die je hebt overgehouden, kun je met de letter uitsteker de letter M  maken. De M in het logo van Mega Mindy is breder aan de buitenranden en heeft een klein puntje in het midden. Dit kan je met het mesje aanpassen. Zodra je de M klaar hebt kun je deze ook op de cupcakes leggen, waar je net de cirkels opgelegd hebt. Nu zijn je mega Mindy cupcakes klaar!

Mega Toby cupcakes
Nu kan je verder met de Mega Toby cupcakes. Deze is iets moeilijker, doordat je zelf zilverkleurig marsepein moet maken. Het logo lijkt op dat van Mega Mindy (overigens zijn er 2 verschillende versies, maar hier gebruiken we de simpele versie). Het zilverkleurige marsepein maak je zo: Neem witte marsepein en een beetje zwart. Kneed dit net zo lang tot er een licht grijze kleur ontstaat. Doe er dan wat zilverglitter poeder doorheen voor het glimmende effect.

Rol de zilverkleurige marsepein uit met de poedersuiker en steek de cirkeltjes weer uit. Met de overgebleven marsepein steek je de letter T uit met de T uitsteker. De T in het Toby logo heeft schuine randen aan de zijkanten en een dikke stam. Als je de T een beetje hebt aangepast kun je deze met de cirkeltjes op de resterende cupcakes liggen en ben je klaar!

Kleine kinderen zijn hier dol op en kunnen gemakkelijk helpen (onder begeleiding van een volwassen persoon). Leuk dus om samen te maken!