Wil je zelf leuke cupcakes maken? Deze te gekke monster cupcakes staan leuk op de tafel bij elk herfstfeest! Maar ook als je kinderen rond deze tijd jarig zijn, zijn ze erg leuk om uit te delen en eenvoudig om te maken samen met je kinderen :).

Cupcake ingrediënten:

Cupcake tools:

U kunt een aantal van deze producten in onze webshop bestellen.

Cupcakes recept

Verwarm de oven voor op 160-180 graden. Sommige ovens bereiken al een goed resultaat op 160 graden, dus probeer zelf wat het beste resultaat geeft.

Mix je beslag voor cupcakes zoals gevonden in het basisrecept. Doe hier de cacao doorheen en enkele druppels rode kleurstof. Mix dit tot een glad beslag. Doe de cupcakevormpjes  in de cupcakemaker of in je cupcake tin. Vul de vormpjes voor twee derde met het beslag en bak deze in 8 minuten gaar. Bak rustig al je beslag op voordat we verder gaan, zodat de cupcakes goed kunnen afkoelen totdat je ze gaat versieren.

 

Wanneer alle cupcakes gebakken zijn, zet je ze aan de kant en klop je de slagroom met de poedersuiker (of suikerbakkerspoeder voor een beter resultaat). Rol je oranje marsepein uit tot ongeveer twee of drie millimeter dik. Mocht je marsepein plakken, strooi er een beetje poedersuiker of maïzena overheen. Als de marsepein is uitgerold, steek je er rondjes uit. Twee rondjes voor elke cupcake, dit worden de ogen. Met de zwarte icing stift trek je streepjes over de oranje rondjes. Klop nu de slagroom met poedersuiker stijf tot je er pieken van kunt draaien. Druppel er nu enkele druppeltjes groene kleurstof in en klop nog een tijdje door tot de slagroom helemaal groen is. Doe de slagroom in de piping gun (of een spuitzak met een mond naar keuze). Spuit de slagroom op de cupcakes tot ze allemaal gedaan zijn. Omdat het monstertjes moeten worden, maakt het niet uit hoe je de slagroom er opspuit. Laat je creativiteit de vrije loop! Strooi de oranje bolletjes over de cupcakes en druk er voorzichtig de marsepein oogjes op. Teken met de zwarte icing stift mondjes op en de cupcakes zijn klaar!
Natuurlijk kun je ook andere kleuren gebruiken, het zijn jouw monstertjes, dus jouw creaties!