Zelf cupcakes makenHoe maak je zelf cupcakes? Zelf leuke en lekkere cupcakes maken? Volg dan dit makkelijke en lekkere cupcakes recept.

Cupcakes: ingrediënten

Voor circa 20-24 cupcakes:

  • 500 gram Mix voor cupcakes (Hier te koop)
  • 250 gram boter / margarine
  • 5 eieren
  • Papieren cupcake baking cups (Hier te koop)
  • Optioneel: Cupcake bakblik of muffin blik, gemakkelijk en levert een beter resultaat

Cupcakes: bereiding

Let op dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, zodat je de beste zelfgemaakte cupcakes maakt.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160-180 graden. Sommige ovens bereiken al een goed resultaat op 160 graden, dus probeer zelf wat het beste resultaat geeft.

Stap 2

Doe alle ingrediënten in een kom en mix deze gedurende 4 minuten. Begin op een langzame stand, als de mix voor cupcakes en de boter/margarine en de eieren gemengd zijn, dan kan je de mixer op een iets hogere snelheid zetten. Zet de mixer niet te hoog en als het beslag glad is, dan is deze gereed voor de volgende stap.

Stap 3

Doe de cupcake baking cups (papiertjes) in het blik of zet ze op een andere ondergrond voor in de oven. Vul de baking cups voor 3/4 met het beslag en zorg ervoor dat het beslag gelijkmatig verdeeld is.

Stap 4

Zet de cupcakes gedurende 18 minuten in de oven. Hou ze goed in de gaten, komen ze te ver omhoog, of worden ze te bruin, zet dan de oven lager en gebruik de volgende keer een lagere temperatuur.

Nu zijn je zelf gemaakte cupcakes klaar om op te eten, of natuurlijk nog leuker: De cupcakes zelf decoreren en versieren!

Voor het decoreren en versieren van cupcakes kan je bijvoorbeeld marsepein en fondant, uitstekers, suikerparels en botercrème gebruiken.

Meer cupcake recepten