Een goed begin is het halve werk en dat is ook zeker zo bij het maken van taarten. Het begint met het bakken van een mooi biscuit om deze vervolgens te vullen en te bekleden. Als je een goede basis hebt is het belangrijkste werk al gedaan. Dan rest alleen nog het decoreren van de taart. Kijk snel mee naar deze how to over het bakken van een taartbodem van biscuitmix, waarbij we gebruik gemaakt hebben van een kant-en-klare biscuitmix.
Voor het bakken van een biscuit heb je een aantal dingen nodig: 
- Mixer
- Biscuitmix
- ei
- water
- bakpan
- bakspray
- spatel
De hoeveelheid mix, water en ei die je nodig hebt verschilt natuurlijk per formaat vorm. In dit handige overzicht kun je precies vinden hoeveel je nodig hebt. Ook staat erbij hoeveel marsepein of fondant je nodig hebt en voor hoeveel personen de taart geschikt is.
De voorbereiding
Om het beslag voor het biscuit te maken voeg je de mix, water en ei in een kom. Mix dit 10 minuten op de hoogste snelheid. Het beslag neemt flink in volume toe en wordt wit. Uiteindelijk lijkt het een beetje op het beslag wanneer je schuimpjes maakt.
Tijdens het mixen
Terwijl de mixer aan staat kun je vast andere voorbereidingen doen. Spuit de bakpan in met een speciale non-stick bakspray. Zet de bakpan nadat je hem hebt ingespoten op zijn kop, zo gaat de spray niet teveel in de randjes van de bakvorm zitten.
Als je beslag klaar is schep je dit met een spatel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad met de spatel en zet de vorm in de oven (temperaturen en tijden volgens verpakking).
Afkoelen
Zodra je biscuit gaar is haal je deze uit de oven en laat je hem nog heel even in de vorm staan. Na een paar minuutjes stort je het biscuit op een rooster waarop je het volledig af laat koelen.
Hou de site in de gaten voor nog meer delen uit deze serie. Je gaat namelijk ook nog zien hoe je een taart vult en hoe je deze bekleedt.






Geen problemen gehad en lukte direct de eerste keer. Zo heb ik een mooie verjaardagstaart kunnen maken voor mijn zoontje (1jaar) uiteindelijk aangekleed met dikkie dik figuren (zelf gemaakt). Bedankt voor het goede recept!
Gewoon naar de bakker gaan weet je zeker dat je biscuit goed is bij mij zakt ie ook steeds in maar heb ook maar een gewone handmixer en niet zo een lux ding
Bedoel dan alleen het biscuit he ???
Heb je voor 2,5 euro en …altijd goed en luchtig
Dan thuis lekker de rest doen scheelt mij een hoop gestres
Mooi en goed recept! Maar bij mij is hij toch ingezakt ;( Na 35 min baktijd (Stond op de verpakking) deed ik de oven open en zakte hij in! Jammer! Maar hij is wel gelukt, bedankt!