Een goed begin is het halve werk en dat is ook zeker zo bij het maken van taarten. Het begint met het bakken van een mooi biscuit om deze vervolgens te vullen en te bekleden. Als je een goede basis hebt is het belangrijkste werk al gedaan. Dan rest alleen nog het decoreren van de taart. Kijk snel mee naar deze how to over het bakken van een taartbodem van biscuitmix, waarbij we gebruik gemaakt hebben van een kant-en-klare biscuitmix.

Voor het bakken van een biscuit heb je een aantal dingen nodig: biscuit bakken 1

De hoeveelheid mix, water en ei die je nodig hebt verschilt natuurlijk per formaat vorm. In dit handige overzicht kun je precies vinden hoeveel je nodig hebt. Ook staat erbij hoeveel marsepein of fondant je nodig hebt en voor hoeveel personen de taart geschikt is.

De voorbereiding

Om het beslag voor het biscuit te maken voeg je de mix, water en ei in een kom. Mix dit 10 minuten op de hoogste snelheid. Het beslag neemt flink in volume toe en wordt wit. Uiteindelijk lijkt het een beetje op het beslag wanneer je schuimpjes maakt.

biscuit bakken 2

Tijdens het mixen

Terwijl de mixer aan staat kun je vast andere voorbereidingen doen. Spuit de bakpan in met een speciale non-stick bakspray. Zet de bakpan nadat je hem hebt ingespoten op zijn kop, zo gaat de spray niet teveel in de randjes van de bakvorm zitten.

Als je beslag klaar is schep je dit met een spatel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad met de spatel en zet de vorm in de oven (temperaturen en tijden volgens verpakking).

TIP: De eerste 2/3 van de baktijd moet je de oven niet openen, anders stort de bodem in! Daarna kan wel.

 

AfkoelenBiscuits op rooster

Zodra je biscuit gaar is haal je deze uit de oven en laat je hem nog heel even in de vorm staan. Na een paar minuutjes stort je het biscuit op een rooster waarop je het volledig af laat koelen.

TIP: Om zeker te weten dat je bodem gaar is, prik in het midden met een sateprikker. Droog? Dan is je bodem gaar. Zo niet, doe hem terug in de oven.

Hou de site in de gaten voor nog meer delen uit deze serie. Je gaat namelijk ook nog zien hoe je een taart vult en hoe je deze bekleedt.

 

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Biscuit bakken
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 37 Review(s)