Open taart maken

Open taart maken

Een open taart maken is makkelijk en leuk, in tegenstelling tot het maken van een normale taart die je helemaal bekleed met fondant of marsepein, is een open taart net even wat origineler. Een open taart is een taart waarvan de marsepein of fondant aan de bovenkant in het midden van de taartbodem niet helemaal doorloopt, maar terug naar buiten is gevouwen. Je krijgt hierdoor een leuk effect en het midden van de bovenkant van de taart is lager dan de rest, waardoor je er bijvoorbeeld een mooie bloem van kunt maken.

Een open taart maken is hetzelfde als het bakken van een normale taart, maar je snijdt daarna van uit het midden van de bovenkant de fondant of marsepein los in een bepaald figuur en dit buig je daarna naar buiten. Op die manier krijg je bijvoorbeeld een mooie bloem of ster vorm aan de bovenkant van je taart, met daarin ruimte voor leuke versiering. Heb je een open taart recept nodig? Volg dan de handleiding voor het zelf maken van een taart.

Hoe maak je een open taart

Zelf een open taart maken is makkelijk, je bakt een taartbodem zoals je dat anders ook zou doen. Daarna smeer je de taartbodem af met botercrème. Na het afsmeren met botercrème, leg je in het midden van de taartbodem aan de bovenkant een rond stuk bakpapier. Het stuk bakpapier moet even groot zijn als het stuk dat je naar buiten zult vouwen en dient ervoor dat de fondant of marsepein die je losmaakt en naar buiten buigt, geen botercrème op zich heeft en schoon is.

Bekleed nu de taartbodem met fondant of marsepein zoals je dat normaal gesproken ook zou doen.

Na het bekleden van de taart snij je vanaf het midden van de taart de vormen naar buiten toe uit, bijvoorbeeld zoals je een pizza ook in stukken zou snijden. Je snijdt door tot een paar cm vanaf de rand van de taart en tot waar je het bakpapier hebt geplaatst.

Na het snijden van de driehoeken buig je deze driehoeken naar buiten om. Je open taart is nu klaar voor verdere decoratie en versiering!

Bron afbeelding: http://www.eenbergtaarten.nl/geboorte-jongen-open-taart/

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Open taart recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
1.51star1stargraygraygray Based on 18 Review(s)