Wilt u ook zelf een taart maken en daarna versieren met bijvoorbeeld bloemen? U kunt hier een voorbeeld vinden van een taart die via de Wilton (2) methode is gemaakt. Wilt u ook zelf leren een taart te maken en te versieren, dan kunt u bij ons een taart workshop* volgen.

 

Stap 1

Volg de uitleg op deze pagina voor het maken van de taart bodem en botercrème: http://www.taartenmaken.nl/hoe-maak-je-een-taart/.

Stap 2

Gebruik witte marsepein of fondant in combinatie met een reliëf mat. Hierdoor kan je een mooi figuur in de marsepein of fondant maken. Bekleed de taart.

Stap 3

Maak de bloemen en bladeren volgens de Wilton methode. Gebruik hiervoor Royal Icing, kleurstoffen en de juiste tools. Hier beschrijven hoe dit moet is helaas haast onmogelijk, maar wij hebben een aantal afbeeldingen gemaakt om dit te demonstreren.

Stap 4

Versier de taart met de bloemen en zorg ervoor dat de Royal Icing is gedroogd.

Stap 5

Nu is de taart klaar om op te eten (of naar te kijken :)).

* Let op: Onze instructrice is Wilton 1 & 2 gecertificeerd, maar wij geven zelf geen Wilton gecertificeerde workshops, u ontvangt zelf geen diploma.