Fondant smoother

Fondant smoother

Een fondant smoother kan je gebruiken om fondant of marsepein mooi glad mee te maken. Na het bekleden van een vers gebakken taart wil je deze natuurlijk netjes afwerken en mooi versieren, het is belangrijk dat de fondant en marsepein dan helemaal glad zijn en er geen luchtbubbels meer onder zitten.

Smoothers zijn er in verschillende soorten en maten. Er is een smoother te bestellen voor ieder onderdeel van de taart. Zo heb je standaard smoothers om de vlakke delen van een taart netjes te maken, zoals de bovenkant en zijkant. Maar je hebt ook zogenaamde “Edgers”. Edgers zijn er voor de randen en zijkant. Edgers voor de rand – de overgang tussen bovenkant en zijkant van de taart – zijn er in verschillende soorten, zo heb je “sharp edgers” (voor een hoekige rand), “narrow edgers” (voor een redelijk hoekige rand) en “broad top edgers” (voor een mooie ronde rand, het meest gebruikt).

Een fondant smoother en edger zijn net als bijvoorbeeld een taartzaag belangrijke tools en gereedschappen voor het maken van mooie en leuke taarten. Na het bakken van een taart en taartbodem zijn het vullen, afsmeren met botercrème (botercrème recept)  en bekleden van je zelfgemaakte taart immers de eerstvolgende stappen.

Smoothers, edgers, fondant, marsepein, bakmixen en vele andere benodigdheden voor het taart bakken vindt je in onze Webshop.