In  dit jaargetijde is het leuk om zelf een herfst taart of cupcakes te maken en ze daarna te versieren. Je kunt hierbij denken  aan paddenstoelen, egels, bladeren, pompoenen, en nog veel meer leuke dingen. Maar hoe maak je nu zelf zoiets leuks? Volg deze handleiding, begrijp het principe, gebruik de juiste tools en daarna kan je dit helemaal zelf!

Benodigdheden

  1. Marsepein of fondant (Hier te bestellen)
  2. Modelleer set (Hier te bestellen)
  3. Uitstekers (Bijvoorbeeld bladeren, hier te bestellen)
  4. Veel fantasie!

Voorbeeld 1 – Pompoen

Maak een bolletje van oranje marsepein of fondant. Gebruik de modelleer set om hier aan de bovenkant een gaatje in te maken. Maak de inkepingen aan de zijkant. Rol een klein stukje bruine fondant of marsepein in de vorm van een steel. Steek deze in het gaatje aan de bovenkant. Klaar is je pompoen!

Voorbeeld 2 – Paddenstoel

Maak een steeltje van witte fondant of marsepein. Maak de bovenkant van een stukje rode fondant of marsepein, je kunt deze natuurlijk iedere gewenste vorm geven, of afwisselen. Voeg de steel en bovenkant samen tot een geheel. Rol kleine bolletjes witte fondant of marsepein en voeg deze verspreid aan de bovenkant van de paddenstoel toe. Voor een extra leuk effect wissel je kleine en grote paddenstoelen met elkaar af.

Voorbeeld 3 – Egel

Maak een bolletje van bruine marsepein of fondant. Rol dit verder uit en maak een spitse voorkant. Maak drie kleine bolletjes van  zwarte marsepein of fondant voor de ogen. Gebruik de modelleer set om de stekels aan te brengen, door kleine krasjes in de bruine fondant of marsepein te maken.

Voorbeeld 4 – Bladeren in herfst kleuren

Meng een aantal kleuren marsepein en fondant door elkaar, maar voorkom dat het samen een nieuwe kleur gaat vormen, je moet de verschillende kleuren wel blijven zien. Groen en bruin passen bijvoorbeeld goed bij de herfst en hiermee creëer je een leuk effect. Rol de fondant of marsepein met een PME Kunststof roller (rolling pin) uit tot een dunne laag en gebruik nu bijvoorbeeld de PME Rose leaf plunger cutter set/3 of de PME Ivy Leaf Plunger Cutter set/3 om de bladeren uit te steken. Maak de bladeren aan de onderkant een beetje nat met water en plak deze op je taart of cupcakes. Voor een leuk effect leg je wat bladeren over elkaar, maar maak de laag niet te dik.

Voorbeeld 5 – Boomstam

Rol een stukje bruine fondant of marsepein met een PME Kunststof roller (rolling pin) tot een dunne laag uit, maar maak deze niet perfect rond. Breng met de modelleer tools de versiering op de stam aan. Rol de laag op, als een soort kokertje. Klaar is je zelf gemaakte boomstam!

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan met je vrienden: Like het op Facebook of deel het op Twitter. Mocht je zelf nog leuke taart of cupcake creaties hebben, of een  leuke versiering hebben gemaakt: laat het ons weten via de reacties onder dit bericht, of via het contact formulier, dan zullen we deze ook toevoegen.

Wil je dat we nog meer voorbeelden toevoegen? Dat kan! Laat hieronder een reactie achter met het gewenste voorbeeld!