Koekjes bakken

Koekjes bakken

Koekjes bakken en koekjes maken is leuk, lekker en makkelijk met dit recept en de juiste ingrediënten. Wil je zelf koekjes bakken? Volg dan dit lekkere recept en bak snel zelf de lekkerste koekjes!

Koekjes maken kan met de volgende recepten:

Koekjes bakken met mix voor koekjes

Koekjes bakken kan op vele manieren, je kunt kant en klare mix voor koekjes kopen, dan heb je verder nog de volgende ingrediënten nodig:

  • 175 gram boter/margarine (op kamertemperatuur)
  • 1 ei (= 60gr)

Zelf koekjes bereiden met bovenstaande ingredienten is simpel, mix ze in een kom en kneed deze rustig. Doe de koekjes daarna circa 10 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven als ze goudbruin zijn.

Koekjes bakken zonder mix voor koekjes

Als je koekjes wilt bakken zonder kant en klare mix, dan kan je de volgende ingrediënten gebruiken:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren

Koekjes bereiden

Stap 1

Doe de gezeefde bloem in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar een ei en nog een enkele extra eierdooier in. Voeg de suiker, vanillesuiker en boter (op kamertemperatuur, in stukken) toe.

Stap 2

Kneed het mengsel door elkaar. Mocht het droog aanvoelen en korrelig/kruimelig worden, voeg dan een beetje melk toe.

Stap 3

Laat het deeg gedurende een uur omwikkeld met keukenplastic in de koelkast rusten. Rol het daarna uit en maak de koekjes in de gewenste vorm. Vet de bakplaat in met olie of boter.

Stap 4

Bak de koekjes gedurende ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes rustig afkoelen. Eet smakelijk!

Varianten

Voor de afwisseling kan je bijvoorbeeld chocolade aan het deeg toevoegen, of voordat de koekjes in de oven gaan over de koekjes sprenkelen. In plaats van chocolade kan je ook bijvoorbeeld hazelnoten of een andere nootsoort toevoegen. Ook kan je natuurlijk leuke figuurtjes en uitstekers gebruiken voor andere leuke vormen van koekjes.