Zelf cupcakes makenTopping voor cupcakes of taart kan uit heel veel verschillende ingrediënten bestaan. Bekende toppings zijn o.a. botercrème, frosting, icing, ganache, fondant en marsepein.

Toppings worden gebruikt om cupcakes of taarten aan de bovenkant netjes af te werken en te versieren. Wil je bijvoorbeeld een mooie toef op je cupcakes maken, of meerdere toefen op je taart maken, dan kan je daarvoor botercrème of frosting gebruiken.

Een topping zoals icing wordt vaak gebruikt om koekjes of cupcakes van een mooie glanzende laag te voorzien. Icing wordt hard, in tegenstelling tot botercrème en frosting.

Fondant en marsepein zijn producten die je kunt kneden en in iedere gewenste vorm kunt maken. Ook kan je bijvoorbeeld leuke uitstekers gebruiken om er bloemen, figuurtjes, bladeren, kettingen, vlinders, hartjes en andere versieringen mee te maken.

Welke topping je moet gebruiken is afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken. Botercrème en frosting zijn bijvoorbeeld smeuïg, icing is hard en marsepein en fondant kan je weer in ieder vorm maken die je wilt. De keuze voor de beste topping is dus aan jezelf!

Veelgestelde vragen over toppings voor cupcakes en taart