Na het bakken van een taart is het tijd voor het zelf decoreren en versieren van je taart. Er zijn hiervoor veel leuke tools beschikbaar, zoals uitstekers, kleurstoffen, edible silk (glanspoeder), suikerparels, bone tools, flute/vein tools, knife/scriber tools, ridged cone & ball tools, Wilton decorating gel, Icing tube, etc.

Naast bovenstaande tools/gereedschap voor het versieren van taart en cupcakes, zijn er ook zogenaamde siliconen mallen of matten (silicone molds) van bijvoorbeeld het merk Wilton. Deze taart mallen zijn flexibele matten, gemaakt van siliconen, met daarin vormen, waarmee je gemakkelijk fondant of marsepein in een bepaalde vorm kunt maken.

De silicone taart mallen & molds van Wilton zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Wilton Baroque Fondant & Gum Paste Mold
  • Wilton Fabric Fondant & Gum Paste Mold
  • Wilton Global Fondant & Gum Paste Mold
  • Wilton Nature Fondant & Gum Paste Mold

Iedere variant heeft een ander thema:

Wilton Baroque Fondant & Gum Paste Mold

Deze siliconen vorm kan je gebruiken om prachtige natuurlijke designs te maken van je fondant of marsepein, zoals takjes, blaadjes, bloemetjes en randen om een vrolijke en leuke taart te maken.


Wilton Fabric Fondant & Gum Paste Mold

Deze siliconen vorm kan je gebruiken om prachtige fabric designs te maken van je fondant of marsepein, zoals knoopjes, stripjes en mooie randen  om een leuke taart in stijl te maken.


Wilton Global Fondant & Gum Paste Mold

Deze siliconen vorm kan je gebruiken om mooie abstracte vormen te maken van je fondant of marsepein, zoals bloemen en sierblaadjes om een mooie romantische taart te maken.


Wilton Nature Fondant & Gum Paste Mold

Deze siliconen vorm kan je gebruiken om mooie natuurlijke vormen te maken van je fondant of marsepein, zoals takjes, blaadjes, bloemetjes en vogeltjes, te maken en je taart of cupcakes mooi te decoreren!

Gebruik
Het werken met deze vormen is heel makkelijk, strooi wat poedersuiker in en over de mal. Hou de mal even op de kop, zodat het overtollige poedersuiker er uit valt. Kneed de marsepein of fondant en druk deze in de mal. Druk de bovenkant plat of snij deze af met een mesje, zodat deze egaal is. Hou de mal op de kop en druk aan de onderkant om de fondant of marsepein te kunnen gebruiken.

Nu ben je klaar om de taart de versieren met je zelf gemaakte leuke vormen!

Waar zijn de Wilton silicone molds te koop?

U kunt bovenstaande producten bijvoorbeeld bij www.taartbakken.nl bestellen.