Hartige Prei TaartHartige taart recepten zijn er in overvloed, maar in dit recept behandelen we de hartige prei taart. Een hartige taart wijkt af van een normale taart, maar kan je ook in een taartvorm bakken. Daarnaast is een hartige taart vaak bedoeld als avondeten, in plaats van als lekker tussendoortje of traktatie.

Wil je zelf hartige prei taart maken? Volg dan dit hartige prei taart recept.

Ingrediënten voor een hartige prei taart

Dit recept is voor 4 personen en gebruik een taartvorm van 24-26cm doorsnede en een anti-kleef deegroller.

 1. 5 Plakjes bladerdeeg
 2. 2 Eetlepels boter
 3. 2 x rei
 4. 1 Teentje knoflook
 5. 1 Eetlepel bloem
 6. 1 Eetlepel paneermeel
 7. 2 Eieren
 8. 200 Milliliter slagroom
 9. 100 Gram geraspte kaas
 10. Een snufje zout
 11. Een klein beetje versgemalen peper

Bereiding van een hartige taart

Stap 1
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat dit ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de taartvorm in met een kwart van de boter.

Stap 2
Snij de prei in dunne ringen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Fruit de prei met de knoflook in de pan gedurende 5 tot 10 minuten tot de prei zacht is. Schep de prei uit de pan en laat deze in een zeef uitlekken en afkoelen. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een ondergrond die bestrooid is met bloem en rol deze met een deegroller uit tot een dunne ronde lap.

Stap 3
Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd het overtollige deeg langs de rand weg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel het paneermeel over de taartbodem. Klop de eieren in een kom en voeg hier al roerende de slagroom, geraspte kaas, zout en peper aan toe. Schep het afgekoelde prei mengsel in de taartvorm en giet het eimengsel over de vulling. Bak de hartige taart ongeveer 30 tot 40 minuten in het midden van de oven gaar.

Nu is je zelfgemaakte hartige prei taart klaar. Eet smakelijk!

[banner type=468 align=]