Tomatentaart

Tomatentaart recept

Een lekkere taart bakken hoeft niet per se een zoete taart te zijn. Hartige taarten zijn er ook in overvloed en de tomatentaart met ui en ricotta maken is daar een lekker en makkelijk voorbeeld van. Deze tomatentaart bereid je in ongeveer 20 minuten en bak je 30 tot 45 minuten.

Tomatentaart ingrediënten

Voor het maken van een 6 persoons tomatentaart met ricotta en ui heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 plakjes roombladerdeeg
  • een handje paneermeel
  • 2 grote uien
  • olijfolie
  • 2 grote vleestomaten
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 ansjovisfilets, gehakt, in olijfolie
  • peper, bij voorkeur versgemalen
  • verse basilicum, of verse rucola

Tomatentaart recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180-200 graden. Snij de uien in ringen en de tomaten in plakken.

Stap 2

Pak een lage ovenschaal en vet deze in. Bedek de bodem en zijkanten met het bladerdeeg en strooi een handje paneermeel over de bodem.

Stap 3

Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de uienringen. Leg de uienringen op het bladerdeeg, leg er daarna een laag tomaten op.

Stap 4

Doe de ricotta, Parmezaanse kaas, ansjovis en versgemalen peper in een kom en meng deze ingrediënten met elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de taart 30 tot 45 minuten totdat deze gaar is.

Stap 5

Haal de vers gebakken taart uit de oven en versier de taart met wat blaadjes verse groene basilicum, rucola, nog wat kleine tomaatjes en eventueel wat extra geitenkaas. Eet smakelijk!

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Tomatentaart met ui en ricotta
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)