Zoekt u een lekker recept voor het zelf maken van kaneelappeltjes in bladerdeeg? Volg dan de volgende stappen en bak zelf deze heerlijke lekkernij!

Ingrediënten

  • Bladerdeeg
  • Kleine zoete appels
  • Kaneel
  • Suiker
  • Eieren of koffiemelk
  • Extra: Serveren met ijs of slagroom

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg neer en laat dit eventueel ontdooien als dat nog nodig is. Schil de appels en verwijder het klokhuis.

Stap 2

Leg de appel in het midden van het bladerdeeg neer en voeg suiker en kaneel toe. Vouw de punten van het bladerdeeg samen, zodat de hele appel wordt bedekt.

Stap 3

Draai de bol om, zodat de bovenkant mooi rond is. Smeer hier wat eierdooier of koffiemelk op. Strooi er nog wat suiker overheen.

Stap 4

Zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi verkleurt.

Stap 5

Na 20 minuten zijn de kaneel appel bollen klaar om te serveren! Voeg eventueel wat slagroom of ijs toe om het helemaal af te maken.

[banner type=468 align=]