Meringue botercrème maken is makkelijk met dit meringue botercrème recept , het is een lekkere variant op de normale botercrème. Voor meringue botercrème zijn de volgende ingrediënten nodig:

  • 140 gram eiwitten
  • 280 gram kristalsuiker
  • 420 gram roomboter (op kamer temperatuur en in stukjes)
  • Op erg warme dagen is het verstandig een gedeelte van de roomboter door margarine te vervangen (maximaal de helft). Dit zorgt voor meer stabiliteit van de crème.

Meringue botercrème recept

Stap 1

Neem een kom die op een pan heet water past, bijvoorbeeld de kom van je mixer als die hittebestendig is. Doe de eiwitten en de suiker in de kom en klop ze goed door elkaar. Zet de kom boven de pan met kokend water; dit wordt ook wel au bain-marie genoemd. Blijf nu voortdurend kloppen totdat de suiker gesmolten is en het mengsel goed heet is. Haal de kom uit de pan en mix op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt. Dit duurt zo’n 10 minuten.

Stap 2

Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er stukje voor stukje erbij terwijl je blijft mixen. Als alle boter opgenomen is, zet je de mixer op een hogere stand en klop je de crème totdat hij er luchtig uitziet.

Stap 3

Voeg eventuele smaakmakers of een kleurstof toe, meng goed met een spatel en schraap langs de randen van de kom. Mix de crème nogmaals een minuutje goed door. De crème ziet er nu mooi glad en luchtig uit en voelt zijdezacht aan.

Meringue botercrème kun je heel goed gebruiken voor het maken van een mooie gekleurde toef op je cupcakes.