Pavlova makenWilt u zelf Pavlova maken? Volg dan dit makkelijke en lekkere Pavlova recept!

Ingrediënten voor Pavlova

  1. 7 Eiwitten
  2. 350 Gram suikerbakkerspoeder (Hier te koop)
  3. 1 Eetlepel maizena
  4. Eventueel een citroen in  verband met het 100% vetvrij maken van de kom
  5. Eventueel slagroom en aardbeien

Tools voor Pavlova

  1. Een mixer
  2. Een kom
  3. Een oven met bakplaat
  4. Bakpapier

Bereiding van Pavlova

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170-180 graden. Maak de kom aan de binnenkant 100% vetvrij door deze met een citroen in te smeren. Maak de kom met een keukenrol droog. Scheid de eiwitten van de eierdooiers en doe de 7 eiwitten in de kom.

Stap 2

Mix de eiwitten in de kom op de hoogste stand. Als het eiwit stijf is geworden en je er pieken van kunt maken, dan is het gereed. Voeg nu beetje bij beetje de suikerbakkerspoeder toe en blijf het geheel mixen.

Stap 3

Voeg de maizena beetje bij beetje aan de eiwitten en suikerbakkerspoeder toe. Blijf op een gemiddelde/hoge stand mixen.

Stap 4

Pak de ovenplaat en leg hier bakpapier op. Schenk de inhoud van de kom op het midden van het bakpapier en verspreid de Pavlova, zodat je een  mooie laag krijgt. Schuif de ovenplaat met de Pavlova in de oven en verlaag de temperatuur naar 140 graden.

Stap 5

Na 1 uur en 15 minuten zet je de oven uit. Laat de Pavlova nu nog 1 uur in de oven staan en laat deze afkoelen.

Stap 6

Haal de Pavlova uit de oven. Voeg eventueel een laag slagroom toe en leg de aardbeien er bovenop. Nu is de Pavlova klaar om op te dienen, eet smakelijk!