Kwarktaart recept

Kwarktaart recept

Kwarktaart recept nodig om zelf kwarktaart te maken? Volg dit makkelijke en lekkere recept en maak snel zelf een kwarktaart zonder oven en zonder complete pakjes uit de winkel.

Kwarktaart maken kan op veel verschillende manieren. Zo kan bijvoorbeeld de bodem van een kwarktaart met verschillende soorten ingrediënten worden bereid, maar de kwark zelf kan natuurlijk ook uit vele verschillende smaken bestaan. Fruitsmaken zoals aardbei, banaan, etc. kunnen voor zowel de kwark, als de topping worden gebruikt. Voeg gewoon schijfjes of stukjes toe bovenop de kwarktaart.  Ook kunt u er voor kiezen om vers fruit te gebruiken, er zijn enorm veel variaties mogelijk!

Kwarktaart ingrediënten

  1. 100 gram koekjes (Bijvoorbeeld Digestive of tarwebiscuit)
  2. 4 eetlepels suiker (60 gram)
  3. 55 gram boter
  4. 450 gram kwark
  5. 125 ml slagroom
  6. 1 zakje gelatinepoeder
  7. Eventueel 60 ml versgeperst sinaasappelsap (Voor een frisse smaak)

Kwarktaart benodigdheden

  1. Springvorm (20-24 cm doorsnede)
  2. Bakpapier

Kwarktaart recept

Stap 1
Verkruimel de koekjes in een afsluitbare zak. Meng de kruimels met de 4 eetlepels suiker. Smelt de boter in een pannetje en meng dit goed met het kruimelmengsel.

Stap 2
Pak de springvorm erbij. Bedek de onderkant met bakpapier en klem de ring eromheen. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem nu gedurende 10 minuten in de koelkast.

Stap 3
Sla de slagroom stijf met een deel van de suiker. Pureer nu eventueel het fruit, zoals aardbeien of banaan. Meng de kwark met de puree van het fruit en de slagroom en de resterende suiker in een grote kom goed door elkaar.

Stap 4
Verwarm de sinaasappelsap in een pannetje en strooi de gelatinepoeder erdoor. Laat dit ongeveer 4 minuten verwarmen tot de gelatine helemaal is opgelost.

Stap 5
Meng het sinaasappelsap met gelatine door het kwarkmengsel en roer nog even goed door. Giet dan dit mengsel over de bodem in de springvorm en strijk het glad.

Stap 6
Bedek de springvorm met huishoudfolie en zet de kwarktaart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 7
Je kunt de taart nog versieren met wat plakjes fruit en slagroom. Eet smakelijk!

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Kwarktaart recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)