Marshmallows zijn niet alleen heerlijk wanneer ze geroosterd worden boven een vuur, je kunt ook een marshmallow taart maken. Kinderen vinden ze fantastisch en waarschijnlijk is iedereen er wel mee bekend. Waar misschien niet iedereen bekend mee is, is dat je er ook een heerlijke topping van kunt maken voor op je taart!

Deze marshmallow taart is super simpel te maken en ontzettend lekker!

De ingrediënten:

  • 330gr mix voor biscuit taart (O.a. hier te koop: FunCakes Mix voor Biscuit)
  • 260gr eieren (5 a 6 eieren)
  • 33ml water
  • 100gr rode chocolate drops
  • 100gr marshmallows
  • 30gr poedersuiker of suikerbakkerspoeder (Voor een betere kwaliteit gebruikt u suikerbakkerspoeder. O.a. hier te koop: FunCakes Suikerbakkerspoeder)
  • 2 theelepels kokend water
  • abrikozenjam

De tools:

  • een mixer met klopper
  • een weegschaal
  • een kom
  • een taartvorm van 25cm doorsnee (ik heb een hartvorm gekozen)
  • mes
  • spatel
  • theelepel
  • magnetronbestendige kom

U kunt een aantal van deze producten in onze webshop bestellen. Bereid het beslag zoals aangegeven in het recept voor biscuit taart die je hier kunt vinden.

Marshmallow taart recept

Verwarm de over voor op 175 graden.

Het beslag en de chocolade

Als je een mix machine heb, kan je nu je chocolade drops smelten, anders zet je de mixer uit en doe je het erna. Smelt de rode chocolade drops in een magnetronschaaltje door het zo’n 20 seconden te verwarmen in de magnetron. Roer het door met een lepeltje tot alles is gesmolten. Mix de gesmolten chocolade door het beslag heen tot alles gelijkmatig is verdeeld.

Mix alles nog eens goed door, totdat er een mooi egaal beslag ontstaat.

Nu kun je je taartvorm invetten. Met bakspray gaat dit heel makkelijk en kun je ook in alle hoekjes komen. Laat het een minuutje drogen en spatel nu het beslag er in. Zet de taart 40 minuten in de oven. Wanneer deze klaar is zet je deze weg. De taart moet minimaal een uur afkoelen voordat je de taart kunt vullen.

De marshmallow topping

Neem 100gr marshmallows en doe die in een magnetronbestendig schaaltje. Doe dit 50 seconden in de magnetron. Let op! Dit wordt heet en de marshmallows zetten uit door de hitte. Zorg er dus voor dat het schaaltje diep genoeg is en dat je het voorzichtig uit de magnetron haalt. Roer de marshmallows door tot het mengsel glad is. Doe nu de poedersuiker er beetje voor beetje doorheen. Ook poedersuiker stuift, dus rustig aan doen is beter. Wanneer dit een dikke massa is geworden, doe je hier een theelepeltje kokend water door heen. Roer dit door totdat de marshmallow al het water heeft opgenomen. Roer er dan nog een theelepeltje kokend water doorheen tot ook deze is opgenomen. Zet dit nu opzij en pak de taart er weer bij.

Snij met een mes de taart in tweeën. Door de rode chocola is de taart nu ook goed rood van binnen. Als je wilt kun je natuurlijk meerdere lagen snijden. Aangezien de marshmallow en chocola de taart erg zoet maken, heb ik gekozen voor een vulling met een iets zurige smaak, abrikozenjam. Smeer een goede laag jam op de onderste laag van de taart en doe de andere laag er op. Met de lepel die je gebruikt hebt om de marshmallow topping te maken, kun je deze uitsmeren op de bovenkant van de taart. Omdat de topping redelijk dik is, zal deze niet zo heel makkelijk over de randen heen lopen. Mocht je de randen ook in willen smeren, dan kun je de topping verdubbelen om ook de randen mee te nemen.

Laat nu de taart rusten, zodat de marshmallow weer iets harder is geworden. De marshmallow topping zal altijd een beetje blijven glimmen, maar zal niet echt blijven plakken als je het aanraakt.

De taart is nu klaar, eet smakelijk!

Tip:

Dit is natuurlijk ook heel leuk om te doen met cupcakes en met een beetje kleurstof geef je je marshmallow topping een spetterende kleur.