
Monchou taart
Monchoutaart maken is makkelijk met dit monchou taart recept. Monchoutaart kan je zelf maken zonder oven en kan je met veel verschillende smaken bereiden. Monchou is een verse roomkaas. De bodem van monchoutaart kan je bijvoorbeeld maken met verkruimelde biscuit koekjes, bastogne koeken, beschuit of speculaas. Een monchoutaart kan je met verschillende soorten toppings afwerken, zoals fruit (banaan, kersen, aardbeien, etc.) of met chocolade.
Zelf monchoutaart maken is makkelijk, volg dit recept voor monchoutaart en wissel waar nodig voor de variatie eens ingrediënten af. Gebruik bijvoorbeeld eens andere ingrediënten voor de bodem of topping.
Monchoutaart ingrediënten
- 80 gram basterdsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 100 gram verse monchou roomkaas
- 250 ml slagroom
- 200 gram biscuit koekjes, bastogne koekjes, beschuit, speculaas of volkorenkoekjes (naar keuze)
- 1 blikje aardbei of kersen vlaaivulling of bijvoorbeeld schijfjes banaan of een verkruimelde chocolade reep
- 1 zakje slagroomversteviger om te voorkomen dat de slagroom inzakt
Monchoutaart benodigdheden
- Een springvorm (23-25 cm)
- Een mixer
- Een spatel
- Een weegschaal
- Twee kommen
- Een pan
- Bakpapier (of boter om de taartvorm in te vetten)
Monchoutaart recept
Het bereiden van monchoutaart kan op vele verschillende manier, hanteer de volgende werkwijze voor het maken van een 12 persoons monchoutaart.
Stap 1
Verwarm de roomboter in de pan totdat deze helemaal gesmolten is, voorkom dat de boter bruin wordt. Verkruimel de biscuits, bastognekoeken, beschuit of speculaas en voeg deze aan de gesmolten boter toe.
Stap 2
Vet de springvorm / taartvorm in, of gebruik bakpapier om de randen en bodem af te dekken. Verdeel het mengsel van roomboter en koekjes, beschuit of speculaas over de taartvorm. Druk met een lepel het mengsel goed aan, zodat er geen lucht onder zit en het gelijkmatig verdeeld is. Plaats de taartvorm gedurende enkele minuten in de koelkast.
Stap 3
Pak de tweede kom erbij. Mix de slagroom stijf in de kom nadat je de slagroomversteviger en de basterdsuiker hebt toegevoegd. Voeg de monchou aan de slagroom toe en meng het geheel.
Stap 4
Haal de taartvorm uit de koelkast, maar wacht hier zo lang mogelijk mee. De bodem heeft tijd nodig om hard te worden, hoe langer hoe beter. Verdeel het mengsel netjes over de taartbodem. Voeg nu de topping toe en verdeel deze netjes over het monchou mengsel.
Stap 5
Zet de monchoutaart in de koelkast en laat deze gedurende een aantal uren afkoelen en opstijven. Nu is je zelfgemaakte monchoutaart klaar om op te eten, eet smakelijk!






Idd, 2 pakjes monchou en de monchou en de slagroom moeten apart geklopt te worden, en dan moet de slagroom bij de monchou gemengd worden met een spatel
PS de taart moet zeker twee uur opstijven in de koelkast. Was ik vergeten erbij te zetten.
Ten eerste vind ik de taart te zoet
Ten tweede dien je te vermelden dat het witte basterdsuiker moet zijn.(ik heb nu offwhite monchoutaart)
Ten derde dient de monchou ook gladgeklopt te worden en daarna bij de slagroom voegen. ( ik heb nu kleine pitjes in de monchou taart)
Ik ben niet blij.
Marion,
Probeer eens 2 pakjes monchou a 100 gr.
Dat is een betere verhouding.
Heel gemakkelijk te maken en bijzonder gewaardeerd door de gasten.
echt lekker,ga hem vrijdag maken
lekker