Rainbow Cake Regenboog TaartRegenboog taart (rainbow cake) is de naam voor een mooie taart waarvan de taart bodem is opgebouwd uit meerdere lagen van verschillende kleuren. Het maken van deze taart kan je doen door middel van dit recept. Het kost relatief veel tijd om deze taart te bakken en maken, maar is zeker de moeite waard. Met een rainbow cake of regenboog taart, zal je veel mensen verrassen en kan je iedereen je kook kunsten laten zien!

Hoe maak je zelf een rainbow cake of regenboog taart? In dit recept leggen we uit hoe je zelf een rainbow cake kunt maken. Ook hebben we een video toegevoegd met uitleg hoe je zelf een mooie regenboog taart kunt maken.

In principe is een rainbow cake een opeenstapeling van meerdere losse taart bodems die ieder hun eigen kleur hebben. De ruimte tussen iedere bodem vul je met botercrème en na het opstapelen van alle bodems smeer je de zijkant en bovenkant van de rainbow cake ook af met botercrème. Daarna kan je met bijvoorbeeld botercrème en de juiste spuittechnieken de taart verder versieren. Uiteraard is het ook mogelijk om een rainbow cake te bedekken met bijvoorbeeld marsepein of fondant, maar dit is lastiger dan bij een normale 1-laags taart, omdat je een grote lap nodig hebt en deze zeer netjes moet aanbrengen.

Voor het maken van je eigen leuke rainbow cake of regenboog taart, kan je ons recept volgen voor het maken van een taart bodem en basis taart, maar afhankelijk van het aantal lagen / kleuren en de gewenste hoogte van de taart die je wilt maken, moet je bijvoorbeeld de hoeveelheid ingrediënten door 2 of 3 delen. Daarnaast moet je aan iedere taartbodem een kleurstof toevoegen. Kleurstoffen kan je in onze webshop bestellen. Handleiding / recept: Hoe maak je zelf een basis taart(bodem).

Video: Hoe maak ik een rainbow cake?

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Rainbow cake recept & Regenboog taart recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
21star1stargraygraygray Based on 132 Review(s)