
Cheesecake recept
Wilt u zelf een lekkere Cheesecake taart maken die niet in de oven hoeft? Volg dan dit makkelijke leuke recept voor Cheesecake taart met aardbei of kersen.
Ingrediënten
- 75 gr Digestive koekjes, fijn verkruimeld
- 75 gr shortbread of roomboterkoekjes, fijn verkruimeld
- 3 Eetlepels boter, gesmolten
- 3 1/2 Eetlepel suiker
- 1 Pakje (200 gram) roomkaas
- 5 Eetlepels suiker
- 2 Eetlepels citroensap
- 120 ml slagroom, geklopt
- Eventueel kersen op siroop of schijfjes aardbei
Bereidingswijze
- Verkruimel de Digestives en shortbread
- Vermeng de koekjes met gesmolten boter en 3 1/2 eetlepel suiker.
- Verdeel het koekmengsel over de bodem van een cakevorm van 18 cm en druk deze licht aan.
- Zet het in de koelkast.
- Meng in een kom roomkaas, de rest van de suiker en het citroensap.
- Schep de geklopte slagroom erdoor en verdeel deze over de koekbodem.
- Dek de Cheesecake af met aluminiumfolie en zet deze 1 uur in het vriesvak.
- Plaats de Cheesecake daarna 30 minuten in de koelkast alvorens te serveren.
- Eventueel kunt u de Cheesecake garneren met kersen op siroop of schijfjes aardbei.
Er zijn vele varianten beschikbaar van dit recept voor Cheesecake. Zo kunt u Cheesecake maken met (witte) chocolade, Tiramisu, Frambozen, etc.
Een cakevorm van 18 cm. Wordt hier een ronde taartvorm bedoelt of langwerpige cakevorm?