Slagroomtaart

Slagroomtaart maken

Slagroomtaart is makkelijk zelf te maken met dit recept. Er zijn vele varianten van slagroomtaart, bijvoorbeeld met fruit (aardbeien, frambozen, kiwi, etc.), maar de basis is vaak hetzelfde: Een slagroomtaart met basis taartbodem, die je daarna naar wens verder kunt versieren.

Wil je zelf slagroomtaart maken? Volg dan dit Taarten Maken.nl recept.

Slagroomtaart ingrediënten en benodigdheden

  • 4 Eieren
  • 120 Gram suiker
  • Mespuntje zout
  • 75 Gram gezeefde bloem
  • 25 Gram gezeefde maïzena
  • Boter
  • 5 dl Slagroom
  • 40 Gram suiker
  • 1 Zakje vanillesuiker
  • 50 Gram amandel- of pindaschaafsel, geroosterd
  • Eventueel wat fruit

Slagroomtaart benodigdheden

  • Een springvorm van 24-26 cm
  • Een mixer
  • Een oven
  • Een kom
  • Eventueel een spuitzak

Slagroomtaart bereidingswijze: hoe maak je zelf een slagroomtaart

Stap 1

Vet de springvorm in met boter en bestuif deze met wat bloem, zodat de taartbodem er na het bakken van de taart gemakkelijk uit zal komen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Let op: In sommige ovens kan het nodig zijn om 165 graden te kiezen.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je verder gaat, dit is heel belangrijk, anders zal de taart niet luchtig genoeg worden en niet rijzen tijdens het bakken in de oven.

Stap 2

Doe de eieren, een mespuntje zout en de suiker in een kom. Mix dit tot een romige massa en meng het geheel een aantal minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand. Het doel hiervan is dat het een luchtig biscuitdeeg wordt, dus let erop dat de gardes boven het deeg uitsteken en op die manier lucht aan het biscuitdeeg toevoegen. Zet de mixer uit. Voeg nu de bloem en maïzena toe aan het eiermengsel en meng dit heel rustig met de spatel door elkaar, zeker niet mixen of snel mengen, dan zal het mengsel namelijk niet luchtig genoeg blijven. Als het mengsel niet luchtig genoeg is, dan zal het niet rijzen in de oven en de taartbodem wordt dan niet hoog genoeg.

Stap 3

Doe het deegmengsel in de vorm en verdeel dit goed. Zet de taartbodem in de voorverwarmde oven en stel de timer in op ongeveer 40 minuten. Controleer na 35-40 minuten of de taart gaar is, door er met een satéprikker in te prikken. Komt deze schoon uit de taart, dan is de taartbodem gaar. Haal de taart uit de oven en leg deze op de kop op een goede ondergrond. Laat de taartbodem afkoelen.

Stap 4

Doe de slagroom en suiker in een kom. Klopt dit tot een stijf geheel. Snij de taart met een taartzaag (Taartzaag bestellen) in drie lagen. Bestrijk de onderste twee plakken met een derde deel van de slagroom. Leg de plakken netjes op elkaar. Smeer nu de zijkant netjes af met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel of een spatel, zodat de lagen netjes op elkaar aansluiten.

Stap 5

Nu is het tijd om het amandelschaafsel aan de taart toe te voegen. Leg het amandelschaafsel op een vlakke ondergrond en rol de zijkant van de taart hier doorheen. Voeg nu ook slagroom aan de bovenkant toe, een lekkere dikke laag. Je kunt nu ook bijvoorbeeld stukjes fruit of chocolade toevoegen. Als je mooie toefen op de bovenkant wilt hebben, kan je de spuitzak met slagroom vullen met een gekartelde spuitmond. Maak mooie toefen op de bovenkant.

Nu is je zelfgemaakte slagroomtaart klaar om op te eten, eet smakelijk!

Mocht je de taart niet direct serveren, plaats deze dan in de koelkast.

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Slagroomtaart recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 47 Review(s)