Tiramisu recept

Tiramisu recept

Tiramisu maken is makkelijk met dit lekkere en makkelijke tiramisu recept. Er zijn verschillende manieren om zelf tiramisu te maken, bijvoorbeeld met amarettolikeur, marsalawijn, of een variant zonder alcohol, met bijvoorbeeld amandelaroma, in plaats van amaretto- of amandellikeur.

Tiramisu is een lekker dessert met daarin mascarpone-kaas, koffie en doorgaans een alcoholische drank.

Tiramisu ingrediënten

Voor het maken van een lekkere Italiaanse tiramisu heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram mascarpone
  • 2 eieren
  • 30 lange vingers (koekjes)
  • 1 kopje espresso koffie
  • 1/2 kopje amaretto-amandellikeur/koffielikeur
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • Wat boter om de schaal in te vetten
  • Een rechthoekige schaal
  • Een beetje poedersuiker

Tiramisu recept

Stap 1

Maak een espresso koffie en voeg naar smaak amaretto en suiker toe. Scheid het eiwit van de eierdooiers. Roer de mascarpone los en klop de eierdooiers schuimig op en voeg 1 eetlepel suiker en de amaretto toe en meng dit met de mascarpone. Pak een vetvrije schaal of kom en klop het eiwit van de eieren stevig met een beetje suiker met een garde, of een mixer op een lage stand.

Stap 2

Spatel het stevige eiwit door de mascarpone. Vet de schaal, bij voorkeur rechthoekig en 5 cm hoog, licht in. Leg de lange vingers met de suikerkant naar boven in de schaal en besprenkel de koekjeslaag met de espresso. Breng een laag mascarpone mengsel aan op de lange vingers. Herhaal de acties uit deze stap een aantal malen tot je de juiste hoogte hebt bereikt.

Stap 3

Strijk de bovenlaag met een gladde spatel of paletmes glad. Strooi wat cacaopoeder over de bovenlaag en dek de tiramisu goed af. Zet de tiramisu in de koelkast en laat de tiramisu bij voorkeur een aantal uur in de koelkast staan.

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Tiramisu recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
1.51star1stargraygraygray Based on 6 Review(s)