
Walnotentaart recept
Walnotentaart maken kan je makkelijk zelf doen, volg gewoon dit walnoten taart recept. Er zijn verschillende manieren om zelf een walnoten taart te maken, maar deze variant wordt over het algemeen als een van de lekkerste recepten ervaren.
Walnoten taart benodigdheden
- 6 eieren
- 50 gram bloem
- 175 gram walnoten, grof gehakt en een aantal halve walnoten voor de garnering
- 6 eetlepels bruine basterdsuiker
- 100 gram boter
- boter om het taart blik in te vetten
- 1 zakje vanillesuiker + vanille essence
- 1 mespunt zout
- 2 eetlepels notenlikeur of rum
- glazuur
- een bakvorm van 24-26 cm doorsnede
- een kom
Walnotentaart recept
Dit walnotentaart recept is geschikt voor ongeveer 8 personen.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Afhankelijk van het type oven kan 160 graden ook al voldoende zijn. Maak een deel van de walnoten fijn en bewaar een aantal mooie walnoten voor de garnering van de walnoten taart.
Stap 2
Doe de suiker en 4 eieren in een kom. Meng het geheel en voeg de bloem en vanillesuiker toe, blijf mengen. Smelt de boter in een pan, maar voorkom dat het bruin wordt en voeg dit na het smelten toe aan het mengsel. Voeg de rum of likeur en de fijngemalen walnoten toe aan het mengsel.
Stap 3
Splits de twee overgebleven eieren en klop de eiwitten stijf. Voeg deze toe aan het mengsel en vouw/spatel deze door middel van een spatel door elkaar, niet mengen of mixen. Doe het mengsel in de met boter ingevette vorm en zet deze gedurende 25 minuten in de oven.
Stap 4
Haal de walnoten taart uit de oven en laat de taart afkoelen. Haal de walnoten taart uit het bakblik en laat deze even rusten. Voeg nu het glazuur en de mooie walnoten toe om de taart mooi te versieren.
Nu is je walnoten taart klaar! Eventueel kan je de walnoten taart serveren met verschillende soorten ijs, wat slagroom, chocolade of karamel. Eet smakelijk.






Heel lekkere taart. Nu 2 x gebakken, denk wel dat je iets van bakken moet weten. De eieren en suiker kloppen tot schuin, ik weet dat maar mogelijk niet iedereen. De taart is heel licht ondank de noten. Een aanrader voor iemand die notenboom heeft
Hoi taartenmaken.nl, ik wil heel graag deze taart gaan maken. In het recept staat glazuur, maar niet welk glazuur en hoe de glazuur te maken, ook zie ik dat de taart in het midden gevuld is, is dit ook met glazuur, want dat staat er niet bij…