Wil je zelf biscuitdeeg maken voor een taartbodem? Volg dan dit makkelijke biscuitdeeg recept en maak snel zelf een taartbodem. Geen zin om het zelf te maken? Je kunt de biscuitmix ook kant-en-klaar kopen in onze webshop.
Biscuitdeeg: ingrediënten
Voor een taartvorm van 24-26 cm doorsnede:
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- Een beetje zout
Verder heb je nodig:
- Een mixer
- Een kom
- Een spatel
- Een oven
- Eventueel een zeef
Biscuitdeeg voor een taartbodem maken
In de onderstaande beschrijving gaan we uit van 5 stappen waarin we je bij de hand nemen om zelf een biscuitbodem te maken. Het is belangrijk dat je de stappen goed volgt, want anders zal de bodem mooi hoog worden.

Stap 1
Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, liever nog iets warmer en richting lichaamstemperatuur (Heel belangrijk!). Haal ze dus op tijd uit de koelkast, of verwarm ze door ze in heet water te leggen. Verwarm de oven alvast voor op 150-160 graden.
Stap 2
Pak de kom en voeg de eieren, het suiker en een snufje zout toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand nadat het mengsel licht geel is geworden. Het doel hiervan is dat het een luchtig biscuitdeeg wordt, dus let erop dat de gardes boven het deeg uitsteken en op die manier lucht aan het biscuitdeeg toevoegen.
Stap 3
Nu kan je de bloem of zelfrijzend bakmeel aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitdeeg mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is.
Stap 4
Nu kan je het biscuitdeeg beslag in de taartvorm doen. Je kunt eventueel de randen eerst invetten en daarnaast bakpapier voor de bodem gebruiken in geval van een springvorm. Plaats de taartvorm gedurende ongeveer 40 minuten in de oven.
Stap 5
Als je een satéprikker in de bodem kunt steken zonder dat “er iets aan blijft plakken”, dan is de taartbodem klaar. Je kunt er nu voor kiezen om de oven uit te zetten en de taartbodem in de oven af te laten koelen, of de taartbodem eruit te halen. In het eerste geval is de kans op inzakken van de taartbodem kleiner, maar let er wel heel goed op dat deze niet te gaar wordt, uitdroogt of mogelijk zelfs verbrandt.
Stap 6
Haal de taartbodem uit de oven en plaats deze op de kop op een vlakke ondergrond. Laat de taartbodem geruime tijd afkoelen. Nu is de taartbodem klaar om te vullen en daarna af te smeren met botercrème. Nu is het tijd om de taartbodem te versieren met bijvoorbeeld fondant of marsepein. Versieren met verschillende uitstekers of nog veel meer leuke items uit onze webshop!
Ik heb zelf vanille toegevoegd terwijl dat niet vermeld was in de stappen maar alsnog ruikt het heel erg naar eieren.
erg goed gelukt bij mij! ik had ook genoeg beslag { springvorm 19 cm} en lekkerrr!!!
Is perfect gelukt alleen is hem niet zo hoog. Ik vond het deeg precies wat weinig? Kan het daar aanliggen? Had een springvorm van 24.
4 eieren op kamer temperatuur in 1x kom met ca. 125 gram kristalsuiker.
10 minuten kloppen en dan zelfrijzend bakmeel door een zeef erbij strooien.
Dan voorzichtig meel er door spatelen, zodat deeg luchtig blijft. Spatel rustig en niet te lang.
Wat luchtiger deeg kan met faling power of spa rood (koolzuur). Dit blaast deeg op en doet niets met smaak.
Ipv zelfrijzend bakmeel kunt u ook seksueel gebruiken. Dit is iets steviger qua structuur.
Zet de oven op 150 graden ca. 15 min, daarna op 160 graden ca. 15 minuten en kijk met prikker of er niets meer aan plakt, dan is deze klaar
Gaat lekker met spellingscontrole.
Seksueel = cakemeel
Faling power = faling power
Baking power
125 gram zelfrijzend bakmeel geen bloem
Bakmeel en suiker gelijke dosis
1 ei per 31,25gr meel
Heb het nog niet geprobeerd maar lijkt me lekker voor vaderdag bedankt voor de info
kan je het beslag ook gewoon maken voor een springvorm van 17,5 cm en 10 cm hoog
mijn hele bakschaal is pikzwart! helemaal verbrand mijn tand is afgebroken toen k in de taart beet
Wedden dat hij te lang in de oven stond. Misschien solliciteren bij een baksteen fabriek
😂😂😂
Geprobeerd. Alle stappen correct doorlopen maar zo plat als een dubbeltje!
Dan heeft u niet goed of te lang gespeeld.
Eieren moet je ca. 10 minuten kloppen.
Super gelukt!
Al heel vaak dit recept gebruikt
Wat voor suiker moet je gebruiken? Fijne kristal suiker of basterdsuiker?
Ik zou een andere werkwijze gebruiken!
En het maakt niet uit, alleen de eieren en suiker opkloppen tot 37 Gr. En koel kloppen en dan de bloem
Suiker lost op, kristal suiker is prima
beetje jammer dat er niet staat op hoeveel graden de oven moet
Aan het eind van stap 1 staat dat je de oven moet voorverwarmen op 150 à 160 graden. En jij stap 4 staat ongeveer 40 minuten in de oven
Op 150 -160 graden voorverwarmen daar blijft hij op staan dan 40 min. Heb net een taart in de oven
Da’s handig denk niet
dat ik het ga proberen
wat een slecht recept! je kon er iemand mee dood gooien… de brandmelder ging af en ik kwam naarbenen en toen zag ik die baksteen in de oven zitten! pikzwart!
Ik gebruik dit recept al meer dan 50 jaar , wat ik de laatste 10 j heb geleerd , zet je kom tijdens het mixen eerst Ong 5 minuten in de gootsteen waar je heet water in hebt gedaan , daarna nog 5 min koud kloppen
Biscuitdeeg is het zelfde als “kapsel”. Zo heb ik het i.d.d. al 30 jaar geleden geleerd/ gebruikt. Op de bakkervakschool en op de consumptieve opleiding.
Hoeft er geen bakpoeder in als je bloem gebruikt?
De ene zegt 150 gram bloem en de ander weer 90 gram er zei iemand tegen mij ik gebruik maar 8 gram bloem!nou taart mislukt,kwam niet omhoog,denk dat je beter zelfrijzend bakmeel kunt gebruiken,wel doe ik eerst de eieren aubain Mari kloppen tot het zo dik is als yoghurt,1/2 uur!
Maar het wordt maar niet erg hoog!
Ik doe precies wat er staat,leg de eieren eerst in warm water,en klop ze 1 min,lage stand daarnaar 8 min hoge stand,dan 1 min lage stand, mijn bodems komen perfect omhoog,oja ik gebruik wel zelfrijende bakmeel,en doe 1 zakje vanille suiker erbij 8 gram dus 142 gr suiker en 8 gram vanillesuiker
Ja doe ik ook al
Klaartje in stap 1 staat aangegeven in de de oven tot 150-160 graden voor te verwarmen. Dat is de temperatuur om je taart te bakken.
Fantastisch
Ik wil graag deze taart maken met mijn kleinkinderen
Mijn bescuitdeeg was eerder altijd mooi hoog heb een andere oven ze worden nu hard en komen niet omhoog. Rara hoe kan dat.
ik heb dat nu ook maar ik heb wel dezeilfde over
niet doen is een rot taart
We gaan deze taart maken voor onze familiereünie op afstand
We willen deze taart bakken voor de reünie van de familie van Steen op afstand.
Ik kan helaas het recept niet zien. Zou graag een lettertaart maken voor de verjaardag van mijn dochter.
Wil ik graag eens proberen, lijkt me een goed recept !
Prima !
Ik ga het een keer proberen.
Mijn biscuit blijft best dun zo’n 2 a 2,5cm is dit normaal?
Ik ook ik de 5 stappen niet.
Ingrediente staan klaar…nu hopen op een mooi resultaat
Het is lekker, maar deze meer krijg ik de stappen niet te zien?
Het is o zo simpel en resultaat is verbluffend
Ik zou graag de stappen en bereiding willen zien.
ik ook
lekker recept
Graag krijgen wij het recept. We zien het namelijk zo niet staan….
???
Zal ik dan maar een verhaal vertellen
Jsksks
.
Op naar een verjaardagstaart voor mijn zoon, graag het recept
Nou mooi verhaal dit denk je leuk een taart voor de bd van je broertje te maken krijg je dit HOOFDPIJN MENSEN
Hoe kan ik de stapen zien aub?
hoe kan eventueel de stappen te zien krijgen?
geen idee.. ik zie ook niks.
ik kan niet aan het recept
hoe komt dat???
wat moet ik doen???
Ik zie de stappen niet… ik hoop dat het wel goed gaat want ik had eerder niet verder gekeken en ben nu de taart aan het maken…
Hm. Iets meer volume was beter geweest. Wel lekker
Makkelijk recept. Nu alleen nog de stappen die zie ik nog niet vandaar mijn reactie
Bedankt
Bedankt voor het delen van het recept!
Super ik ga het vandaag proberen!
Ziet er goed uit
Helaas krijg ik de 5 stappen niet meer te zien! Blijkbaar omdat ik geen reactie heb gegeven. Maar dat heb ik wel, want het recept is heerlijk!
Wat doe ik verkeerd?
graag het recept
.
Heerlijk recept. Makkelijk en lukt altijd!
Diverse keren gemaakt heerlijk recept
makkelijk te maken en volg de instrukties die gegeven worden, resultaat een lekkere taart
Waar is het recept?
Goed recept, geen problemen mee !!
Goed recept! Makkelijk uit te voeren!
..
Heerlijke taart ik ben trouwens 11 en ik heb hem helemaal zelf gemaakt en het was heel simpel tip: je kunt er blauwebessen in doen of frambozen heerlijk echt een aan radder
helaas, de taart is niet helemaal gelukt. Hij was super taai geworden. Maar bedankt voor het recept
lot
Mooi deeg en makkelijk
Tessa, bedankt voor je recept. Het voorverwarmen van de eieren in warm water werkt prima! Na dit recept nog andere recepten geprobeerd maar dat snufjes zout maakt dat de eieren en de suiker beter mengen en er een stevigere massa ontstaat. Ook de smaak vond ik beter.
Een tip: Bij een andere site heb ik gezien dat je, de laatste 2 a 3 minuten van het 10 minuten beslag, de kom uit het warme water moet halen om het deeg mixend te laten afkoelen. Hierdoor wordt je deeg nog sterker.
Ik begrijp iets niet, ‘je moet de stappen goed volgen anders wordt de taart goed hoog.’ Ik wil juist een hoge taart want ik wil hem doormidden zagen om er laagjes van te maken. Wat moet ik dan doen?
Na menige pogingen om een mooie bodem te bakken, is het nu eindelijk gelukt. Lekker en makkelijk te maken.
Heb eerst even een proeftaartje gemaakt en ga straks voor het echte werk;). Ik word binnenkort oma en wil een mooie geboortetaart maken. Met dit recept heb ik in ieder geval een mooie en goede bodem. De rest zal nu ook vast goed komen.
Hallo, voor dit recept moet je het eiwit apart opkloppen en derna bijdoen of maakt dat niet uit?
Ben benieuwd. Ik wil dit recept deze week proberen.
Dit recept werkt prima zoals het er staat. Ik heb gewone bloem gebruikt.
Het codewoord blijft geduld, denk ik. Los van dat je materiaal natuurlijk schoon, vetvrij en droog is. Ik heb de eieren minimaal 10 minuten laten draaien in de machine.
Het beslag heb ik verdeel over twee bakvormen: één van 24 en één van 16, en twee keer gemaakt. Ik heb nu twee lagen 24 en vier lagen 16.
Wauw, door al de negatieve reacties heb ik laatst een totaal ander recept gebruikt, deze gaf me niet het resultaat wat ik wilde (wel lekker maar plat) vandaag ben ik toch voor dit recept gegaan, de taart ziet er echt precies uit zoals het hoort!
En idd mensen, wanneer je voor bloem gaat kun je wel beter een beetje bakpoeder toevoegen.. ik heb nu zelfrijzend bakmeel gebruikt, gaat harstikke goed.
En je eieren, waar veel mensen over vallen of er zelfs een omelet van weten te maken.. minimaal 10 minuten met de handmixer (zoals ook in het recept staat!) Langer als het nodig is.. tot het ongeveer aan de bovenkant van de beslagkom is opgeklopt als dat duidelijker is :’)
Jeetje wat een stomme fout vanmezelf dat ik niet eerst de revieuws heb gelezen ik heb gewoon bloem gebruikt maar omdat er niks over bakpoeder staat is die van mij nu in de oven maar zo plat als maar kan. wel balen natuurlijk was er lang mee bezig.
Bij dat zelf rijzend bakmeel gebruik je daar ook nog die bakpoeder bij of niet
Mijn taart komt goed omhoog tijdens het bakken maar op het eind zakt hij in waar ligt dat aan.
Kijk eens naar je verhouding eieren / suiker / bloem dat moet 2/1/1 zijn
nooit gedurende het bakproces je oven deur openen alleen de laatste 5 min.
Afbakken op 180°C gedurende 25 min – de kerntemperatuur van het biscuit moet 85 °C ( of kontroleer met prikker ) in een oven met circulatie
De kunst is eieren met suiker op warmwaterbad roeren tot 43 °C
daarna 15 min koud kloppen en nu de gezeefde patisserie bloem ( nooit zelfrijzende bloem of andere rijsmiddelen toevoegen )
Zo leert men dat in de bakkerijscholen
dat komt omdat je misschien de oven te vroeg hebt opengedaan
Plaats waar je het biscuitdeeg op bakt. Onder of boven in de oven. Ik bak hem in het midden. Ligt ook aan of je een oven hebt op gas of op elektriciteit. En of je er een ventilator in hebt. Ik verkies het laatste een hete lucht oven met convectie dus. Dat geeft het mooiste resultaat.
Hallo
Welk bloem moet
Je gebuiken in deze recept? Zelfrijzend of gewone ?
Mvg
Goede dag,
als ik dit recept verdubbel ivm grote bakvorm hoe zit het dan met de baktijd?
hij moet gewoon 5 min
Fantastisch recept. Vandaag voor de tweede keer maken. 1e keer was t al een succes. Nu gaan we voor nog beter!! Bedankt.
Ik snap toch echt niet hoe mensen in vredesnaam zo kunnen stuntelen ! Alles is helder en duidelijk , het schort hier aan begrijpend lezen..leren ze dat niet meer op school ? Dit recept is een prima basisrecept waarin de verhoudingen èn de bereidingsstappen deugdelijk zijn.Als je dit niet tot een goed einde weet te brengen ..ga lekker een taart kopen !
Serieus? Dit soort reacties verwacht je niet op een site zoals deze.
Super recept!! Dankjewel voor het delen!
Heb het voor de eerste keer geprobeerd en het is helemaal gelukt!
Mijn welgemeende excuses
Ik vergat jullie een zalige kerst en een gelukkig bakplezierig 2018 toe te wensen.
Beste bakker en bakkerinnen;
Ik heb al jullie reactie zitten bekijken, het alle belangrijkste wat er geschreven wordt, dit ook goed te lezen en daar schort het z’n beetje aan. Buiten de racistische en minofmeer vervelende reactie die hier worden geplaatst. Is dit na mijn inziens een goed recept is. ‘wat ik hier eigenlijk kwijt wil is, zet eens een Mok water in de oven tijdens het bakken van een taartbodem’ dit kan wonderen verrichten. In een bakkerij wordt er ook vocht toegevoegd tijdens het bakken in de ovens. De oventjes die we thuis hebben, hebben geen vochttoevoeging in de ovens zitten.
Veel bakplezier verder
Williamdederde
niet met biscuit – er wordt hier zeker niet gestoomd dud het heeft geen zin om kopje water in je oven te zetten.
Wel doen bij brood bakken
Bij mij gaat de bloem alsnog klonteren in het mengsel. Maakt niet uit of ik het 1 of 3 x zeef. Zogauw het in het suiker/ei mengsel gaat, dan klontert het. Hoe kan dit? Ik heb het nu al 7x geprobeerd maar het lukt me niet. 100 websites gelezen maar mijn biscuitdeeg gaart niet. Nu ga ik dit recept proberen. De machine draait nu al. Dus over een uurtje weet ik het. Zo niet dan geef ik het op.
Als het meel begint te klonteren, dan doe je er teveel bloem ineens in. het eimengsel kan het dan niet goed verwerkt krijgen en gevolg is klonter.
Geweldig heb zelfrijzend bakmeel gebruikt ipv bloem de biskwie was erg luchtig van zo blij met dit recept ?
De taartbodem volgens recept gemaakt en hij zag er echt super uit maar hij was veel te vast en machtig , wat ik verkeerd heb gedaan weet ik niet.
Teveel suiker en bloem. Voor elk ei (klasse L) is 25 gram suiker en 25 gram bloem nodig. Zorg dat de beslagkom schoon is, uitspoelen met heet water uit de kraan en drogen met een schone theedoek. Klop suiker en de eieren minstens 10 minuten op de hoogste stand, aan het eind zul je zien dat er een romige massa ontstaat die helder egaal van kleur is en door de ingeslagen lucht 4 tot 5 maal in omvang is toegenomen. zet de mixer stil en haal rustig de garden eruit. vouw nu met een spatel de bloem erdoor beetje voor beetje, GEZEEFD!
Je kunt het kapselbeslag in een springvorm bakken maar beter is om een bakplaat met bakpapier te bekleden en daar het beslag over te verdelen. Bakken tot het beslag terug veert als je erop drukt, op een bakplaat is dit al na zo’n 15 minuten. Snij de cake in gelijke stukken en stapel ze op met vulling ertussen naar keuze. Randen en bovenkant afwerken met bijv. botercrème, versieren en voila een heerlijke taart.
Hoeveel graden?
misschien niet te luchtig (gardes boven het beslag) doorgemixt? Eiwit kan ook los van het eigeel stijf geklopt worden en het eigeel au bain marie boven heet water doorkloppen zodat het wat indikt. dan deel van het stijve eiwit in een kom en de bloem toevoegen daarna het eiwit erdoor spatelen en de rest van het eiwit erbij……
Ik heb een recept voor biscuitdeeg en daarin staat dat je de beslagkom in een bak met warm water moet zetten tijdens het kloppen van de eieren met suiker. Dan hoef je de eieren niet warm te maken denk ik
HAah je reageerde op Mn verjaardag
#22september ?????
Hallo
Als ik dit recept gebruik bij een vorm van 25 cm vierkant krijg ik slechts 1 laag ipv een hele taart kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe?
Er hoort wel 100% in elke taart bakpoeder te zitten anders krijg je geen dikke taart…
Bij mij werkt dit heel goed echter als hij uit oven komt zakt ie een beetje in t midden in.wat kan ik hier aan doen?
Ik krijg onderin ei dat niet of amper gemixt is. Hoort dit?
Dit wilt zeggen dat je je deeg niet lang genoeg hebt gemixt. Je moet minstens 10 minuten kloppen met de handmixer(!)
Ik had dit de allereerste keer ook voor. Je moet zien dat je een dikke gele op room lijkende consistentie hebt.
Echt super. Ik heb kleine taartvormpjes gebruikt om mini taartjes te maken.
Ik heb gewoon alle ingrediënten bij elkaar gegooid, goed gemixt en in de airfryer ipv de oven geweldig. Ze zijn lekker luchtig en smaken super.
Bij mij dus ook
Mijne is ook mislukt ik had niet gelezen dat er ook bakpoeder in moest … Of zelfrijzend bakmeel staat iig niet bij de ingrediënten. Ik bak voor het eerst dus teleurstelling.
Ik heb al zoveel taarten gebakken nog nooit mislukt ik gebruik 6eieren ik doe het eiwit apart doe er 6 eetlepels koud water bij dan stijfkloppen dan langzaam de suiker erindoen de mixer niet uitzettenn vervolgens giet ik heel langzaam het losgeklopte eigeel erbij steeds blijven roeren met de mixer… op het laatste uwe misser op laagste stand uw bloem bakpoeder en maïzena eronderroeren poepsimpel…groetjes Gisela…
Net dit recept gevolgd en mijn taart kwam super mooi uit de oven wel zelfrijzend bakmeel gebruikt omdat ik dat nog in huis had hij is heel mooi omhoog gekomen Dank je wel voor het recept
Ik heb het geprobeerd en het is een super mooie taart geworden ik ben echt super blij met dit recept??❤️
Hallo dames,
Ik heb nooit ander meel gebruikt dan gewoon bloem van de Aldi en een
mespuntje bakpoeder.
Als het gaar is haal ik ‘m meteen uit de oven en uit de vorm,altijd mooie luchtige resultaten. Oven nooit openen tijdens het bakken en
eieren goed luchtig mixen.Nooit in de oven laten koelen, dan wordt ’t droog.
Hartelijke groeten
Floor.
De taart is heel goed gelukt. ik heb vier eieren gebruikt een zakje vanillesuiker en citroenrasp.De taart is heel goed gerezen, ik heb hem nog even in de oven laten afkoelen.
50 gram maizena of aardappel zetmeel er bij doen dan blijft de taart ook stevig.
bij een elektrische oven op alleen de bodem gebruiken dan rijst de taart beter dan als je ook de boven zijde er bij gebruikt en nooit op hete lucht zetten.
Lang kloppen is hier het toverwoord. Maar dan hebben een perfecte bodem.
Prima recept ,ik gebruik alleen van alles de helft meer voor een hogere taart. Helaas als de taart uitgebakken is en ik laat hem afkoelen in de oven is hij daarna altijd ingezakt 🙁 hoe kan ik voorkomen? Alvast bedankt
Door de hoeveelheden niet te vermeerderen, het geheel wordt dan te zwaar.Als je een hogere taart wilt, bak dan twee keer dit recept. Tijdens het bakken de ovendeur niet openen!
LET OP! wanneer je voor bloem kiest ipv zelfrijzendbakmeel vergeet dan niet bakpoeder toe te voegen! Hierdoor is mijn taart compleet mislukt! Zeer slecht van de site dat ze dit niet melden.
Mijne is daardoor ook mislukt!!!
Lieve Myrthe,
Als jij zelf het recept aanpast door bloem te gebruiken dan ben je daar natuurlijk zelf verantwoordelijk voor. Heel vervelend om dan een negatieve reactie te plaatsen.
Ik snap niet dat je de arrogantie hebt om het werk van andere te bekritiseren als je zelf een aanpassing maakt in het recept.
Jammer van je taart volgende keer maar een kant en klaar pakket kopen?!
Hoi Etienne,
Of moet ik hier ook schrijven Lieve Etienne? Waar heb jij de conclusie getrokken dat ze het recept heeft aangepast? Bij de ingrediënten staat toch echt 150 gram bloem.
In de uitwerking van het recept wordt gesproken over bloem of zelfrijzend bakmeel. Zelfrijzend bakmeel was echter niet een benodigd ingrediënt. Dit is kennelijk een optie als vervanging van bloem.
Heel vervelend dat je zo agressief, sarcastisch en denigrerend reageert op iemand die zeker geen kritiek geeft, maar juist een heel goede aanvulling op dit anders onvolledige recept.
Shit ik heb hm nu al in de oven!!!?
Dit recept kan gewoon met bloem worden gemaakt!
Er is geen bakpoeder noodzakelijk, de truc is goed mixen en voorzichtig de bloem erdoor spatelen. Adem in, adem uit en zoek eens op hoe het werkt.
Een zakje bakpoeder of een mespuntje?
Prima recept, meteen de eerste keer een perfecte biscuit bodem. Heb het recept precies gevolgd, dus (warme) kamertemperatuur eieren, lang kloppen in de keukenmachine en luchtig doorspatelen van het zelfrijzend bakmeel.
Hallo,ik wou even zeggen dat ik net een biscuit gemaakt heb volgens dit recept en hij is echt super gelukt!! Ben helemaal blij,een makkelijk recept met een mooi resultaat 🙂 Voortaan gebruik ik dit recept,had eerst een biscuit gemaakt met een kant en klare mix die compleet mislukte. Daarna een recept op internet op gezocht en vond deze. Snel gemaakt en een supermooie biscuit die uit de oven kwam!!
Hoe hoog word de taart ongeveer? X
als ik alle berichtjes lees neem ik aan dat ik het ei moet splitsen. klopt dat? ik komhet in het recept niet tegen.
Nee, je hoeft het ei niet te spiltsen! Gewoon in z’n geheel er in doen samen met de suiker.
Bloem ”of zelfrijzend bakmeel” staat in het recept . Is een heel groot verschil dus wat geeft het beste resultaat? M.v.g, Carla.
Bij zelfrijzend bakmeel rijst de taart. Bij bloem niet. Je kan ook in plaats van zelfrijzend bakmeel, bloem en bakpoeder gebruiken. Dat geeft hetzelfde resultaat
Bedankt voor je reactie, toch lijkt het mij niet goed om zelfrijzend bakmeel of bakpoeder in moskovisch of biscuitdeeg te gebruiken. Heb het bovenstaande recept eerst uitgeprobeerd door 1 ei te splitsen, 30 gr suiker 30 gr bloem, klein vuurvast schaaltje met bakpapier bedekt. Resultaat is prima. 🙂 M.v.g, Carla.
Hoeveel bakpoeder moet je dan toevoegen
Heb een half zakje toegevoegd
Hij rees goed tijdens het bakken net onder het midden vd oven geplaatst
Maar hij was daarna toch iets ingezakt
Wel bruikbaar en lekker
Mijn ervaring is dat bloem een lekkerdere smaak geeft dan zelfrijzendbakmeel.
Ik vind dit werkelijk een top recept ! Heb reeds verschillende recepten geprobeerd, maar deze lukt altijd, heel makkelijk. bak ze soms in een 20 cm vorm, dan wordt ie heel hoog en kun je 3 lagen snijden……….maar in een 24 cm vorm is ie ook prima.
dank voor dit makkelijke recept. Heb het al doorgegeven aan een vriendin die altijd kant en klaar mixen kocht, die ik droog en niet zo lekker vind, nu is ze helemaal om en gebruikt, net als ik, alleen nog maar dit recept!
Ik heb ook als eens pure chocolade toegevoegd, wordt het deeg compacter van, maar ook heel lekker om eens uit te proberen…………Keep up the good work………
hartelijke groet,
Esther
Waar kan het aan liggen dat mijn taart plat is gebleven.
denk dat het meeste te maken heeft dat je mixer , bak echt vetvrij moet zijn anders kun je kloppen maar komt er geen lucht in. beste is de bak waar je de beslag in maakt en de mixstaafjes van de mixer met afwasmiddel goed afwassen en dan laten uitlekken , geen theedoek gebruiken of een schone theedoek pakken dan moet het lukken
Ik heb niet alle reacties gelezen dus het kan zijn dat mijn antwoord er al bij staat… excuus in dat geval…
maar de ei suiker mengsel net zolang kloppen totdat je het zelfde idee als slagroom hebt… dus bak omkeren en als het niet meer naar beneden loopt heb je voldoende geklopt… kan dus zeker wel een kwartier duren…
Ik maak het zo ook al jaaaaaren. succes… en een heel goed recept
het is een heel makkelijk recept ik ben 9 jaar en bak dit recept al vanaff mijn 4e alleen het is makkelijk simpel en vooral heel erg lekker bedankt voor dit recept.
Hallo,
Het is aardig gelukt de eieren/suiker kwamen goed omhoog en was lichtgeel alleen toen ik het meel er bij deed verdween dat er gelijk in en toen moest ik helaas best hard roeren om het meel gemengd te krijgen!
Hoe kan ik dit de volgende keer beter doen?
Groetjes Amélie
Meel zefen en er beetje bij beetje door spatelen.. bij mij zakt het ook iets maar dat gaat niet ten koste van de bodem.
ik begin zelf van buiten naar binnen te spatelen en heeeel langzaam.. neem er wel de tijd voor.
Dat hen ik ook zou daar inderdaad een tip voor willen
op hoeveel graden moet hij als je een heteluchtoven hebt en hoe maak je het in een harten blik
Kan je ook nog een eetleper vanille extract toevoegen voor smaak?
ook geprobeerd.. hij blijft wel erg plat..
morgen anders nog een andere proberen want denk dat ik aan deze niet veel heb..
Wat een slecht recept.
Er klopt helemaal niks van.
Hij is helemaal plat gebleven en niet gerezen.
Gebruik dit recept dus NIET.
Gr anoniempje van 13 jaar xxxxxxi
niet zo onaardig doen het is een goed recept
het ligt meestal aan jezelf/oven/temperatuur als de taart niet rïjst 😉 dit recept bestaat al eeuwen!!!
je moet de eieren scheiden. het eiwit stijf slaan. het eigeel met de suiker mixen en daarna het geslagen eiwit en de bloem er om en om onder spatelen, dan krijg je een luchtig deeg.
het is belangrijk dat je je spatel niet af klopt op de rand van je beslagkom of bekblik. Dan sla je alle lucht uit je beslag.
doe eerst de eieren en doe er dan langzaam suiker bij tijdens het kloppen zeef er dan de bloem door en roer dit er langzaam door heen doe hem dan 50 minuten in de oven en klaar het is maar een tip
Wat goedkoop, een goed recept afkraken. En dan nog van die kinderachtige kusjes erbij. Zucht.
Hi, I just discovered your web site via yahoo. Your viewpoint is truly applicable to my life right now, and I’m really delighted I found your website.
Ik heb het recept nu twee keer gebruikt en krijg een enorm mooie hoge biscuit, beter dan met mix! Maar je moet echt zorgen dat de eieren vrij warm zijn en heeeeeeel lang kloppen, totdat de eieren met suiker bijna wit en heel luchtig zijn. Met een gewone handmixer ben je wel 12 minuten aan het kloppen!
Famke heeft het juist. Wit kloppen wil zeggen: écht wit kloppen. Totdat je denkt “jeetje dat is wit zeg”. Veel mensen denken dat het ‘wit kloppen’ slechts een oude bakkersterm is voor even goed doorkloppen, maar er wordt daar écht kloppen totdat het wit is mee bedoelt. Misschien had de auteur van het verslag beter de term wit kloppen i.p.v. kloppen totdat het lichtgeel is kunnen gebruiken, maar het recept klopt.
Het is al enige tijd geleden dat jij dit plaatste, maar als je semi professioneel of gewoon thuis een cake wil bakken zie je bij de kant en klaar biscuit bloem ook altijd staan dat je minstens 10 minuten moet kloppen. Het beste is zelfs nog veel langer. Het hoort dus eigenlijk gewoon bij het recept van een mooie luchtige cake bakken! GEDULD
Het verschilt allemaal natuurlijk Qua welke oven en mixer enzo. Ook hoelang en op welke stand je mixt.
Eieren en suiker op 37 graden au bain marie warm laten worden daarna het geheel koud kloppen. Bloem zeven en met een spatel in zessen toevoegen beetje voor beetje niet roeren maar spatelen( je keert het ei om de bloem. Voor een springvorm van 24 cm gebruik ik zes eieren.
Ik gebruik zelf nog een zakje vanillesuiker en bakpoeder en maak de taart af door deze door midden te snijden zodat ik 2-3 bodems heb (ligt eraan hoe hoog het wordt). Dan tussen de bodems op te vullen met of bakkersroom of slagroom met wat vruchtensiroop. En de topping en zijkant verder af te werken met slagroom, chocola, fruit en nougatine. Gebruik wel echter klopslagroom met een zakje klopfix anders heb je grote kans dat de slagroom inzakt.
Niks anders dan complimenten gekregen voor mijn slagroomtaarten met dit recept voor de bodem.
Het recept is perfect, eieren en suiker op stand voor 8 minuten op stand 7 en 2 minuten op stand 2 (keukenmachine). Zelf gebruik ik zelfrijzend bakmeel.
40 minuten in de oven op stand 150 boven en onderwarmte en warempel een prachtige hoge luchtige taart in 1 keer gelukt.
Bedankt,
Snap je het nu eindelijk.
Ik geloof mijn bril niet.
beste Corry,
hoeveel zelfrijzend bakmeel gebruik jij dan?
ik wil het ook doen zoals jij!
mijn doorsnede is 24-26 cm
groetjes mij
Recept klop wel bak het voot de tweede keer. Heb alleen een probleem ondanks dat ik de meel
Voorschitig in meng en alles egaal is hij het sneden zie en proef ik dat het korrelig is
wat doe ik niet goed.
gr. Nisa
Ik heb eindelijk een mooi recept voor een biscuitdeeg, ik heb hem gecombineerd met lekkere kleine stukjes notaris appelen, vermengt met iets kaneel! De grootste fouten worden gemaakt door de GEZEEFDE bloem te lang er door heen te laten mixen, en de eieren te weinig luchtig geklopt. Ik las ook dat de temperatuur hier flink lager was dan normaal. 160 graden, dank voor dit recept!
Hallo mensen waarbij de taart te droog wordt. Gebeurde bij mij ook. Totdat ik ontdekte dat je GEEN hetelucht moet gebruiken, maar gewone onder- en bovenwarmte. Toen werd hij opeens een stuk beter!
En: hoe langer de de eieren met de suiker klopt, hoe beter het resultaat. Het mengsel moet er uit zien als gele slagroom (iets slapper). De bloem erdoor mixen kan, maar dan wel alles in 1 keer, zodat je maar heel kort hoeft te mixen en de mixer op een lage stand (zo laag mogelijk), todat het mengsel homogeen is. Hoe langer je de bloem erdoor mixt, hoe minder luchtig. Je ziet het deeg inzakken. En een beetje bakpoeder doet soms wonderen.
toch even een berichtje met mijn dank voor het recept. Zelf heb ik hem al verschillende keren gebruikt en ik ben erg tevreden met het resultaat . je kunt de cake ook een lekker smaakje geven door er vanille (verse) doorheen te mengen of wat citroen schraapsel. Wel opletten at je er niet teveel vocht bij doet zoals likeur. Succes verzekert.
Groetjes nellie
Erg blij met dit basisrecept zonder boter. Het is zeer goed gelukt, mooi hoog gerezen en heerlijk van smaak. Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt.
Een goed basisrecept om er verder een prachtige taart van te maken met bijvoorbeeld een laag jam ertussen en fondant of chocolade er overheen.
De eieren met suiker moeten zeker 6 tot 8 minuten op een hoge stand geklopt worden. Liefst met een keukenmachine.
Ik heb de taart tijdens het bakken afgedekt met bakpapier en nadat de taart klaar was, zo nog tien minuten in de oven laten staan met de ovendeur open en de temperatuur uit. Op deze manier zakt hij niet in.
Ook bij mij is dit biscuitdeeg heel goed gelukt. Ik heb zelfrijzend bakmeel gebruikt en verder precies het recept gevold. Ik heb de verse!! eieren wel een uur of 3 van tevoren op de verwarming gelegd en vervolgens de eiren met de suiker minstens 7 minuten op de hoogste stand van de mixer geklopt. Daarna nog 2 minuten op de lage stand.
Het deeg kwam bijna tot de rand van de beslagkom omhoog!
Vervolgens inderdaad heel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor gespateld en de taart op 150 graden (heteluchtoven) in 40 minuten gebakken. Daarna de deur van de oven heel iets open gezet voor de eerste fase van het afkoelen. En hij is niet ingezakt.
Heerlijk gevuld met een dikke laag botercreme en aardbeienjam en versierd met fondant. De zijkant besmeerd met een dun laagje botercreme en die vervolgens door hagelslag gerold. Hij smaakt voortreffelijk!!!!!
Jammer dat het recept niet klopt. Rijst niet, en hartstikke verbrand. Verder gezocht naar een ander recept, ging helemaal goed. Dus mensen; gebruik dit recept NIET!!
Helemaal gelijk in. Klopt voor geen meter. Komt nog niet eens in de buurt.
Kan je mij dan de link geven van het recept welke wel lukt?
Ik gebruik het biscuit meel van de aveve hoef je alleen 5 eieren en 35ml water lukt altijd en zakt niet in en komt net boven de spring vorm uit is gewoon verrukkelijk
Het recept klopt wel, ik heb hem ook gemaakt en hij is heel goed gelukt. het is belangrijk dat je de suiker/snufje zout/(2 zakjes) vanille suiker met de eieren 15/20 minuten op de hoogste stand mixt en de bloem erdoorheen spateld en niet mixt. Bij mij is de taart al na 25 minuten gaar dus door al eerder met een sateprikker te kijken of hij gaar is kan je ervoor zorgen dat hij niet verbrand.
In principe kloppen de ingrediënten. Maar je moet de eieren met de suiker eerst 10 minuten schuimig kloppen, in een kom die je boven een pan heet water hangt. Daarna voorzichtig de droge ingrediënten er door heen mengen en dan een half uurtje bakken op 170°.
Hallo
Ik lees net je berichtje omdat ik een recept zocht voor de taart. Dit recept gebruik ik al heel lang vooral als ik een taart met fondant maak. Zou het kunnen dat je het met de mixer hebt vermengt met de eieren en de suiker . Dit is mij de 1e keer ook gebeurd en kreeg ik een erg harde en onsmakelijke taart. Het is belangrijk dat je de volgorde goed opvolgt. Ik wens je als je het toch nog een keer gaat proberen heel veel succes.
Groetjes Nellie
Hallo,
Als het deeg dat je hebt bereidt niet rijst…. Dan heb je iets niet goed gedaan…
Stap voor stap volgen wat er staat dan komt het goed…… dus GOED LEZEN… En als het dan nog niet werkt heb je alleen jezelf de schuld te geven !!!! Dank u voor dit mooie recept !!!
Heb wel een beetje bakpoeder toegevoegd…
Als ik mijn biscuit een dag van te voren wil maken hoe kan ik deze het beste bewaren. Zonder dat ie uitdroogt.
In een taart doos daar bewaar ik hem altijd in
Zojuist op school wederom biscuit gemaakt. Dit keer de koude methode, dwz eieren en suiker minimaal 10 min mixen inde keukenmachine met de garde. Bloem zeven en MET DE HAND onder het ei/suikermengsel scheppen. Zo voel je of nog ergens klontjes zitten en of er geen bloem op de bodem van de kom achterblijft
Heel goed recept is hier perfect gelukt. Hij is ook goed omhoog gekomen. Ga hem zeker vaker gebruiken!
Hoi,
Mij is het gelukt en het was heerlijk we hebben er allemaal van genoten.
Ik heb het eiwit apart geklopt misschien dat dat heeft geholpen.
Mijn vader wil ook een taart voor zijn verjaardag!
Echt heerlijk, ik had er slagroom en jam tussengedaan, en versierd met fondant. Ik ga het recept echt nog een keer maken!!!
hallo allemaal,
ik vond dit recept geen succes het kwam absoluut niet omhoog omdat er bloem staat in het recept ipv zelfrijzendbakmeel, en daarnaast vond ik het meer smaken naar een eierkoek. Voor mij niet nog eens.
Beste Kim,
Jammer om te horen dat je deeg niet goed gerezen is.
Dat kan verschillende factoren hebben, maar het belangrijkste is toch heel goed mixen zodat het biscuit heel luchtig wordt.
Misschien is het ook een idee om het een keer te proberen met een kant en klare mix voor biscuit.
Die zijn over het algemeen heel luchtig en hebben ook een goede smaak.
groetjes,
Angelique
Hallo,
Ik gebruik sinds een tijdje dit recept voor mijn taarten. Nu krijg ik alleen vaker de opmerking dat hij droog is. Hoe kan ik dit oplossen?
Ik heb het ook al gevraagd aan de echte “taartenbakkers” maar dan krijg ik de tip om een kant en klare mix te gebruiken en dat vind ik laf en saai.
Groetjes Chantal
Beste Chantal,
Ik snap wat je bedoelt maar helaas is het wel de beste tip die je kunt krijgen. Er zitten in de mixen toevoegingen die moeilijk na te bootsen zijn. Zo worden je kapsels minder droog, ‘malser’ zou je kunnen zeggen. Misschien moet je het eens proberen en dan bepalen wat je belangrijker vind.
Groet,
Angelique
25 gram gesmolten boter toevoegen. Gaat wel een beetje ten koste van de luchtigheid maar als je dat weer compenseert met een theelepeltje bakpoeder komt het goed!
Helaas, mijn taart heeft nagenoeg niet gerezen. Heb precies het recept gevolgd. Een theelepeltje bakpoeder toegevoegd. Oven op 160 graden, boven en onder warmte. Eieren waren warm en de gezeefde bloem er doorheen gespateld.
bij mij heeft de taart ook niet gerezen Ik heb het recept goed gevolgd maar helaas hij was ook niet erg zacht (luchtig) snap echt niet wat er is gebeurd.
Om een luchtiger deeg te krijgen kun je 1/4 van de hoeveelheid bloem vervangen door maïzena of aardappelmeel.
Ik heb het recept gebruikt en mijn cake was gewoon perfect, iedereen vond hem erg lekker ik blijf dot recept zeker gebruken voor de andere taarten die ik ga maken.
Als je de oven tussentijds open doet, stort je cake in.
Om het luchtig te krijgen mix ik de eieren, suiker en snufje zout in een beslagkom, die in een bak heet water staat. Dit is een tip die een banketbakker ooit aan mijn moeder gaf. Ik spatel erna bloem er door. En het wordt altijd een mooie hoge taart.
Ik heb een poging gedaan maar eerst ging hij als een gek omhoog en ineens storte die in terwijl de tijd nog niet om was.
Snap er niks van.
Helppppp
Super dat ik dit recept heb gevonden ben begonnen met een stapel maar kwam wat biscuitmix tekort…en deze domme dame had botercreme ipv biscuitmix besteld haha.
Alvast bedankt! 🙂
haaiiii
ik heb net me taart gebakken op 180 graden maar hij was bijna verbrand
ik heb hem 20 minuten in de oven gehad (mijn bakblik is 24 cm)
dus wat heb ik fout gedaan???
mvg meisje
Hallo,
Er is een groot temperatuur verschil tussen ovens. Je kan beter de oven heel laag zetten op 140 graden en dan de taart wat langer in de oven tot hij gaar is. Je kan na een half uurtje dan kijken of hij gaar is door er een satéprikker in te steken als hij er schoon uit komt dan is hij gaar. Anders heel rustig en zachtjes de ovendeur weer dicht doen zodat je bodem niet inzakt.
Groetjes Linda
Meisje,
Dat is een beetje heet. 150 graden lijkt er meer op.
Groet,
Sander
Hallo,
Moet er geen water in het beslag?
Bij de topic ”basistaart maken” staat dat je 33ml water moet toevoegen.
En hoe maak je die lijnen aan de zijkant van de taart? Zie foto bij ”Basispaketten”
Mvg, ili
Hoi Ili,
Ik gebruik wel een ander recept (ik splits de eieren) maar doe er een heel klein beetje water bij om het beslag wat werkbaarder te maken (een eetlepel, max 2)
Hallo iedereen,
Ik heb zojuist deze taart gemixt (hij staat nu in de oven) en ik heb het ei eerst gesplitst. Die luchtig geklopt en daarna de andere ingrediënten met een spatel er één voor één doorheen gemengd. Voordat hij de oven in ging was hij super luchtig, dus misschien is dit dan een tip voor de mensen bij wie hij niet luchtig genoeg was…
Groetjes, Marjolein
Hoi,
Ik heb verschillende keren geprobeerd biscuitdeeg te maken en ben er nog niet helemaal uit. Erg hoog is het bij mij nooit geworden. Ik heb de eiwitten en het eigeel weleens apart opgeklopt, waarbij ze heel snel mooi stijf werden. Probleem; de bloem wilde later niet snel met het eiwit mengen; het bleef er bovenop liggen; dus uiteindelijk zolang moeten roeren dat er veel lucht ontsnapt is.
Heb het ook geprobeerd zonder te splitsen. Dat werd niet zo luchtig (eigeel is vet en zorgt ervoor dat t wit niet meer stijf wordt). Ik vraag me ook af hoe lang je zo’n ongesplitst mengsel moet mixen (elektrische mixer) Sommige zeggen dat een paar minuten volstaan, andere wel 10 minuten! Wat is de optimale conistentie van zo’n beslag en is het niet mogelijk dat je het “overmixt” als je 10 minuten klopt?
Of kan ik de eieren toch beter scheiden en moet ik de ingredienten op een andere manier bij elkaar spatelen?
Groetjes!
Sonja,
Je eieren moeten echt warm genoeg zijn, dat is heel belangrijk. Verder is het misschien verstandig om in een bak met warm water te mixen.
Als je de bloem er niet goed doorheen krijgt, is het wellicht beter deze te zeven terwijl je het toevoegt.
Groet,
Sander
Ik heb het mijn moeder gevraagd en die klopt altijd het eiwit apart (zo stijf dat je de beslagkom op zijn kop kunt houden zonder dat het er uit valt) en spatelt dat er op het laatst pas door, dus dan is de (gezeefde)bloem al met eigeel en suiker gemixt. Net voor het eerst geprobeerd en het lukte gelijk goed. In haar recept zat relatief wel meer ei en minder bloem (1 ei op 1 eetlepel suiker / 1 eetlepel bloem). Ik denk dat het basisrecept hierboven alleen kan werken met een hele goede (snelle) mixer en niet met zo’n handmixer als ik heb, maar dat is gissen, ik heb dat recept nog niet geprobeerd. Ik had wel de eieren van te voren even in warm water gelegd omdat ze uit de koelkast kwamen.
Groeten, Martijn
Dag Sonja,
De manier zoals jij dat doet is de orginele manier zoals het vroeger gedaan werd,dit recept gebruikte wij ook in de bakkerij als we koninginnerollen gingen maken.
Ik hoef jou denk niet te vertellen dat de beslagkom en de gardes helemaal vetvrij moeten zijn.ook is het van belang dat de eieren niet in de koelkast worden bewaard totaal helemaal niet nodig deden wij in de bakkerij ook .
Gewoon de eieren scheiden en de helft suiker voor de dooiers ,andere helft voor het .
dooiers hoef je niet te warmen.altijd eerst de dooiers opslaan dan het eiwit[ anders gaat dat teruglopen].dan het eiwit bij de opgeslagen dooiers doen en dit rustig doorspatelen daarna de gezeefde bloem erbij en nogmaals rustig doorspatelen.dan afbakken op de gewone manier.
succes.
Bob, bedankt (ook al is het jaren later). Ik deed de volgorde verkeerd (eerst eiwit dan eigeel) en ook de suiker scheiden moet helpen. Ik ga het bij de volgende verjaardag opnieuw proberen.
Niels
Hallo
Ik wil ook zo een taart gaan maken ik ben pas twaalf dus niet echt ervaren maar moeten de Ieren gewoon in het heetste water dat je uit je kraan krijgt?
Hallo Pieter,
Je moet voorkomen dat ze koken en dus hard worden. Het heetste water uit de kraan kan in sommige gevallen te heet zijn, een ei zal er niet direct van gaan stollen, maar liever iets minder heet water gebruiken en de eieren er langer in laten liggen.
Groetjes,
Linda
Hoi biscuit komt net uit de oven niet hoog geworden, ei en suiker lang gemixt en meel even met de harde gemixt.. Wat doe ik fout? Mag er nu weer 1 bakken omdat hij niet hof genoeg is
Hallo Chantal,
Heb je zelfrijzend bakmeel gebruikt? En waren de eieren wel warm genoeg? De eieren moeten minimaal op kamertemperatuur zijn en bij voorkeur zelfs warmer. Daarnaast is het belangrijk dat je het meel er met een spatel doorheen doet, heel rustig, dus niet mixen. Als je niet aan deze twee handelingen denkt, dan zal de taart niet luchtig worden en niet omhoog komen. Zelf gebruik ik meestal biscuit mix, dat is minder foutgevoelig en werkt altijd: http://www.taartbakken.nl/content/funcakes-mix-voor-biscuit-1-kg.
Groetjes,
Linda
Hoi,
ik heb het zojuist in de over gezet.
Ik hoop dat het goed is gelukt
Bedankt voor het recept!
doeeii x
Hoi,
Ik heb t bakken sinds kort ontdekt en heb het bovenstaande recept uitgeprobeerd.
Alleen ik heb een taart/cake van maar een centimeter of 3 a 4 hoog. Wat doe ik nu verkeerd?
(Springvorm van 23 cm gebruikt)
Alle tips zijn welkom.
Bvd
Hallo,
Dat kan meerdere redenen hebben. Het is heel belangrijk om op de hoogste stand lang te mixen, bijvoorbeeld 8 minuten en daarna nog 2 minuten op de laagste stand. Daardoor wordt het mengsel luchtiger en dus zal de taartbodem hoger worden.
De ingredienten moeten daarmaast op kamertemperatuur zijn.
Groetjes,
Linda
Bij mij ook TOTAAL mislukt. Haal de cm nog geeneens.
Wat voor soort bloem moet je gebruiken en is het ook te doen met zelfrijzend bakmeel of tarwebloem ?
Hallo,
Je kunt verschillende soorten bloem gebruiken om een taartbodem te maken. Tarwebloem kan, maar zelfrijzend bakmeel (de naam zegt het al) rijst en geeft daardoor een luchtiger beslag en dus een luchtiger taartbodem.
Wij raden zelf mix voor biscuit aan, bijvoorbeeld te koop op http://www.taartbakken.nl/content/funcakes-mix-voor-biscuit-1-kg.
Groetjes,
Linda
Hallo Tessa,
Een foto van het resultaat is toegevoegd.
hoe kan eventueel de stappen te zien krijgen?