Taarten workshopWil je zelf biscuitdeeg maken voor een taartbodem? Volg dan dit makkelijke biscuitdeeg recept en maak snel zelf een taartbodem. Geen zin om het zelf te maken? Je kunt de biscuitmix ook kant-en-klaar kopen in onze webshop.

Biscuitdeeg: ingrediënten

Voor een taartvorm van 24-26 cm doorsnede:

  1. 5 eieren
  2. 150 gram suiker
  3. 150 gram bloem
  4. Een beetje zout

Verder heb je nodig:

  1. Een mixer
  2. Een kom
  3. Een spatel
  4. Een oven
  5. Eventueel een zeef

Biscuitdeeg voor een taartbodem maken

In de onderstaande beschrijving gaan we uit van 5 stappen waarin we je bij de hand nemen om zelf een biscuitbodem te maken. Het is belangrijk dat je de stappen goed volgt, want anders zal de bodem mooi hoog worden.

Stap 1

Voorbereiding ingredienten

Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, liever nog iets warmer en richting lichaamstemperatuur (Heel belangrijk!). Haal ze dus op tijd uit de koelkast, of verwarm ze door ze in heet water te leggen. Verwarm de oven alvast voor op 150-160 graden.

Stap 2

Mixen

Pak de kom en voeg de eieren, het suiker en een snufje zout toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand nadat het mengsel licht geel is geworden. Het doel hiervan is dat het een luchtig biscuitdeeg wordt, dus let erop dat de gardes boven het deeg uitsteken en op die manier lucht aan het biscuitdeeg toevoegen.

Stap 3

Bloem toevoegen

Nu kan je de bloem of zelfrijzend bakmeel aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitdeeg mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is.

Stap 4

In de taartvorm

Nu kan je het biscuitdeeg beslag in de taartvorm doen. Je kunt eventueel de randen eerst invetten en daarnaast bakpapier voor de bodem gebruiken in geval van een springvorm. Plaats de taartvorm gedurende ongeveer 40 minuten in de oven.

Stap 5

Bakken maar!

Als je een satéprikker in de bodem kunt steken zonder dat “er iets aan blijft plakken”, dan is de taartbodem klaar. Je kunt er nu voor kiezen om de oven uit te zetten en de taartbodem in de oven af te laten koelen, of de taartbodem eruit te halen. In het eerste geval is de kans op inzakken van de taartbodem kleiner, maar let er wel heel goed op dat deze niet te gaar wordt, uitdroogt of mogelijk zelfs verbrandt.

Stap 6

Afkoelen

Haal de taartbodem uit de oven en plaats deze op de kop op een vlakke ondergrond. Laat de taartbodem geruime tijd afkoelen. Nu is de taartbodem klaar om te vullen en daarna af te smeren met botercrème. Nu is het tijd om de taartbodem te versieren met bijvoorbeeld fondant of marsepein. Versieren met verschillende uitstekers of nog veel meer leuke items uit onze webshop!


Samenvatting
recipe image
Naam recept
Biscuitdeeg recept
Auteur
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 1043 Review(s)