Hollandse AppeltaartAppeltaart maken is makkelijk met dit appeltaart recept. Wilt u zelf een lekkere hollandse appeltaart maken? Volg dan dit lekkere appeltaart recept en bak binnen een uur zelf een heerlijke appeltaart.

Appeltaart is een klassieke taart en kan je maken met lekkere appels uit Nederland.

Appeltaart: ingrediënten en benodigdheden

  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude boter, waarvan een deel gebruikt om de taart bodem in te vetten
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 6 appels
  • 3 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 1 eetlepel rum
  • 1 citroen
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel fijngesneden gember
  • 1 eetlepel melk

Appeltaart: tools

  1. Taartvorm van 24/26 cm
  2. Oven
  3. Een kwastje om het deeg mee te bestrijken

Appeltaart recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Zeef de bloem en voeg het zout er aan toe. Voeg het ei, 150 gram basterdsuiker en de honing toe. Kneed het geheel goed door en zet dit 15-30 minuten in de koelkast. Dit wordt de bodem van de appeltaart.

Temperatuur oven – 180 graden
Baktijd – 50 minuten in conventionele oven
Baktijd – ongeveer 35 to 40 minuten in heteluchtoven

Stap 2

Doe de rum in een kom en week de rozijnen er in. Schil de appels en haal de klokhuizen er uit. Maak kleine partjes van de appels. Pers de citroen en  meng dit met de stukjes appel, het kaneelpoeder, de gember, de resterende 50 gram suiker en de rozijnen. Doe de melk, custardpoeder en het ei in een kom, meng dit goed en voeg het toe aan de vulling.

Stap 3

Gebruik driekwart van het deeg om de bodem en rand van de bakvorm mee te bedekken.  Gebruik het restant van het deeg om reepjes van te maken, rol het uit tot maximaal 0.3-0.4 cm dik en maak er reepjes van. Bedek de bodem met de appel vulling, dek dit kruislings af met de zojuist gemaakte deeg reepjes en druk het geheel goed aan.

Stap 4

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak deze circa 35-40 minuten in een heteluchtoven of circa 50 minuten in een normale oven. Als de appeltaart mooi bruin en gaar is kan je de oven uitzetten. Laat de taart nog 15-20 minuten in de oven staan (hou goed in de gaten of de appeltaart mooi blijft!).

Stap 5

Haal de appeltaart uit de oven en bestrijk het deeg door middel van een kwastje met een losgeklopt ei, zodat deze een mooie glans krijgt en het deeg niet uitdroogt.

Nu is je zelfgemaakte appeltaart klaar om op te dienen. Eet smakelijk!

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Appeltaart recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)