Marmercake receptWil je zelf lekkere marmercake maken? Volg dan dit simpele marmercake recept en bak in een aantal stappen zelf een overheerlijke cake!

Marmercake: ingrediënten en benodigdheden

  1. 1 theelepel vanille-extract
  2. 185 gram zachte boter
  3. Poedersuiker
  4. 230 gram fijne kristalsuiker
  5. 3 eieren
  6. 280 gram zelfrijzend bakmeel
  7. 185 ml melk en 1½ eetlepel warme melk
  8. 2 eetlepels cacaopoeder
  9. Cakeblik en bakpapier

Marmercake: bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160-180 graden °C. Vet het cakeblik in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe het vanille-extract in een kom en voeg de boter en suiker toe. Mix het geheel goed en voeg de eieren 1 voor 1 toe. Blijf het geheel ondertussen regelmatig mixen.

Stap 2

Voeg het gezeefde bakmeel voorzichtig toe aan het botermengsel en meng dit samen met de melk door middel van een lepel of spatel door elkaar. Als het beslag glad is kan je het beslag verdelen over twee kommen.

Stap 3

Meng het cacaopoeder en de anderhalve eetlepel warme melk in een kleine kom en maak er een glad papje van. Roer dit door een van beide kommen beslag en meng het goed door elkaar.

Stap 4

Schep met twee grote lepels beslag uit beide kommen om en om in het cakeblik. Ga met een scherp object, bijvoorbeeld een mes, een aantal keren door de cake om het marmereffect zichtbaar te maken.

Stap 5

Bak de marmercake 50 tot 60 minuten in de oven en hou deze ondertussen  goed in de gaten. In sommige ovens kan de marmer cake al eerder klaar zijn. Haal de marmercake uit de oven, laat hem 5 minuten afkoelen en haal hem uit het blik. Nu kun je de marmercake met bijvoorbeeld poedersuiker bestrooien voor een lekker en leuk effect.

Nu is je marmer cake klaar om op te eten! Je kunt de marmer cake maximaal 3-4 dagen bewaren. Eet smakelijk!

[banner type=468 align=]