Semifreddo maken

Semifreddo maken

Semifreddo maken is makkelijk, wil je zelf semifreddo maken? Volg dan dit makkelijke en lekkere Semifreddo recept!

Semifreddo is een soort ijs taart, maar eigenlijk ook weer niet echt een taart. Er wordt cake gebruikt en de taart wordt niet in een oven gebakken, maar een aantal uren in de koelkast gezet. Semifreddo is een leuke en vooral lekkere afwisseling op een standaard toetje of traktatie, ook als je geen oven hebt.

Semifreddo ingrediënten

Voor het zelf maken van dit semifreddo recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  1. 300 ml slagroom
  2. 5 Eetlepels suiker
  3. 200 ml boerenyoghurt
  4. 150 gram meringue
  5. Een chocoladecake
  6. Eventueel frambozen, aardbeien  of ander fruit

Tools voor Semifreddo

  1. Een mixer
  2. Een kom
  3. Een spatel
  4. Een taartvorm
  5. Bakpapier

Semifreddo recept

Stap 1

Bedek de bodem van de taartvorm met bakpapier. Snij plakken van de chocoladecake en bedek de bodem er mee.

Stap 2

Klop de slagroom samen met de suiker tot een stijf geheel. Je kunt nu ook eventueel de frambozen of aardbeien in kleine stukjes toevoegen. Verkruimel de meringue. Doe de boeren yoghurt en 3/4 van de verkruimelde meringue er doorheen. Meng dit met de spatel goed door elkaar.

Stap 3

Doe het mengsel in de taartvorm. Doe de resterende verkruimelde meringue er over heen.

Stap 4

Zet de Semifreddo minimaal 4 uur in de vriezer.

Stap 5

Haal de Semifreddo uit de vriezer. Laat deze een uurtje op temperatuur komen en besprenkel de Semifreddo eventueel met wat honing of iets anders voor een extra lekkere smaak.

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Semifreddo recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)