Het is mogelijk om taarten met een alternatieve vulling te vullen, bijvoorbeeld op basis van bananen. Je hebt dan de volgende ingrediënten nodig:
- 250 gram banaan
- Sap van ½ citroen
- 120 gram suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 500 ml slagroom
Werkwijze:
- Pureer de banaan met de suiker glad met een staafmixer.
- Week de gelatine in koud water, los deze op in warm citroensap en draai dit vocht nog kort mee met de banaan.
- Klop de slagroom half stijf.
- Spatel voorzichtig de room door de massa.
- Laat de banaanvulling opstijven in de koelkast.
3 blaadjes gelatine, hoeveel gram is dit aub.
kan je deze ook gebruiken voor het vullen van chocolade bonbons?
Kan je omwille van de citroen deze vulling ook bij een chocoladetaart gebruiken of smaakt de citroen teveel door? Bedankt!
Welke doorsnede en welke hoogte van de taart kan ik met dit recept mee vullen?
Kan het ook met minder suiker gemaakt worden?
Ja met suste suiker
Susto suiker
En niet de vorige
Hoe lang kan ik taart met deze vulling bewaren in de koelkast?
Heerlijk!!!!! Deze frisse bananenvulliing gebruikt voor een Minion taart voor een kinderfeest en was super goed geslaagd! De kids kwamen terug voor een 2e stuk taart! zeker een aanrader
Kan je deze vulling op voorhand maken ?
Hoe lang moet de vulling opstijven?
Hoe lang heb je de vulling in de koelkast laten opstijven?
ik doe meestal een nacht in de koelkast om op te stijven maar in 1-2 uur moet ook voldoende zijn.
Ik denk het wel zou dan wel iets anders zoets er in doen