Frosting maken

Frosting maken

Frosting maken voor het versieren van cupcakes of taart is makkelijk met dit frosting recept. Frosting is een laagje dat je aanbrengt op bijvoorbeeld cupcakes of taart om het te versieren. Frosting is net als botercrème lekker romig.

Frosting ingrediënten

Voor het maken van frosting voor ongeveer 12 cupcakes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram poedersuiker of suikerbakkerspoeder (Eventueel meer toevoegen voor dikkere frosting)
  • 240-250 milliliter melk
  • 45 gram bloem
  • Eventueel een kleurstof
  • Eventueel een aroma, zoals vanille extract, ongeveer 5 gram.

Frosting recept

Stap 1

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Pak een steelpannetje en doe hier de melk en bloem in. Klop door tot je een klontvrij mengsel hebt en zet het pannetje op het vuur, terwijl je blijft roeren. Als het mengsel kookt zet je het vuur lager. Als het mengsel na ongeveer 5 minuten is ingedikt en je er een satéprikker rechtop in kunt laten staan, dan is het klaar. Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen.

Stap 2

Doe de ongezouten roomboter in een kom en mix dit tot een luchtig geheel op de middelste stand. Voeg de suikerbakkerspoeder of poedersuiker beetje bij beetje toe. Nu kan je ook eventueel een kleurstof of aroma, zoals bijvoorbeeld vanille, toevoegen. Blijf het geheel mixen. Als het mengsel van stap 1 is afgekoeld tot kamertemperatuur, dan kan je het mengsel van stap 1 toevoegen aan de kom van stap 2. Blijf het geheel ondertussen nog een aantal minuten goed, maar langzaam, mixen.

Stap 3

Dek de kom af met huishoudfolie en zet deze gedurende 15-20 minuten in de koelkast. Nu kan je de frosting gebruiken voor het versieren van cupcakes of taart.

Frosting bewaren

Frosting kan maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard worden, omdat er melk in zit. Frosting kan 2-3 maanden in de vriezer bewaard worden. Laat de frosting die uit een koelkast of vriezer komt, eerst altijd op kamertemperatuur komen. Pas frosting ook niet op een warme taart of cupcakes toe, maar laat deze eerst afkoelen tot kamertemperatuur.

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Frosting recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 88 Review(s)