
Frosting maken
Frosting maken voor het versieren van cupcakes of taart is makkelijk met dit frosting recept. Frosting is een laagje dat je aanbrengt op bijvoorbeeld cupcakes of taart om het te versieren. Frosting is net als botercrème lekker romig.
Frosting ingrediënten
Voor het maken van frosting voor ongeveer 12 cupcakes heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram poedersuiker of suikerbakkerspoeder (Eventueel meer toevoegen voor dikkere frosting)
- 240-250 milliliter melk
- 45 gram bloem
- Eventueel een kleurstof
- Eventueel een aroma, zoals vanille extract, ongeveer 5 gram.
Frosting recept
Stap 1
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Pak een steelpannetje en doe hier de melk en bloem in. Klop door tot je een klontvrij mengsel hebt en zet het pannetje op het vuur, terwijl je blijft roeren. Als het mengsel kookt zet je het vuur lager. Als het mengsel na ongeveer 5 minuten is ingedikt en je er een satéprikker rechtop in kunt laten staan, dan is het klaar. Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
Stap 2
Doe de ongezouten roomboter in een kom en mix dit tot een luchtig geheel op de middelste stand. Voeg de suikerbakkerspoeder of poedersuiker beetje bij beetje toe. Nu kan je ook eventueel een kleurstof of aroma, zoals bijvoorbeeld vanille, toevoegen. Blijf het geheel mixen. Als het mengsel van stap 1 is afgekoeld tot kamertemperatuur, dan kan je het mengsel van stap 1 toevoegen aan de kom van stap 2. Blijf het geheel ondertussen nog een aantal minuten goed, maar langzaam, mixen.
Stap 3
Dek de kom af met huishoudfolie en zet deze gedurende 15-20 minuten in de koelkast. Nu kan je de frosting gebruiken voor het versieren van cupcakes of taart.
Frosting bewaren
Frosting kan maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard worden, omdat er melk in zit. Frosting kan 2-3 maanden in de vriezer bewaard worden. Laat de frosting die uit een koelkast of vriezer komt, eerst altijd op kamertemperatuur komen. Pas frosting ook niet op een warme taart of cupcakes toe, maar laat deze eerst afkoelen tot kamertemperatuur.






Maakt het uit als ik in plaats van roomboter grasboter gebruik?
Grasboter is roomboter van melk die buitengrazende koeien geven.
Beste en lekkerste recept! Al vijf keer gemaakt 😁🍀🥳
Heel de ochtend al in de keuken aan het bakken, alles is klaar haal de frosting uit de koelkast en zo loperig heel mijn gâteau naar botten. Heb alles stap voor stap gedaan zelfs extra bloemsuiker om het dikker te maken en niks… Via hier neem ik geen recepten meer 1e en laatste
Echt heel lekker, ik heb er gemalen stukjes oreo doorgedaan en het ziet er heel leuk uit!
Hallo,
Wat is het verschil tussen frosting en botercrème en wanneer moet je welke gebruiken.
Groetjes,
Laila
Supermooie taart. Blijven de toefjes vanzelf hangen/plakken aan de zijkant?
ik zie de taart met de roze “roosjes” van onder donker naar boven steeds lichter. echter het recept hiervoor kan ik helaas nergens vinden. kunnen jullie ons daaraan helpen?
hoe krijg ik dat mooi kleuren verloop van donker naar licht?
dank jullie wel alvast
Als je meer kleurstof toevoegt wordt het donkerder, voeg je minder toe is het lichter, dat kun je dus zelf bepalen.
Volgens mij is de botercrème in verschillende delen verdeeld en bij elk deel een andere hoeveelheid kleurstof?
Hoeveel heb ik nodig voor de taart die is afgebeeld?? En wat is het verschil met botercreme ?? Is dit steviger?
Heey,
Ik heb een vraag
Kan je frosting ook gebruiken voor een taart die je met fondant wil bedeken. Als een soort plakmiddel?
Groetjes
Ja dat kan maar fondant plakt van zichzelf al goed genoeg als je het goed aanbrengt
Hoi!
Super fijn recept. Ik had alleen nog een vraagje;
Is dit een geschikte frosting om de taart ‘op z’n Amerikaans’ af te smeren.
Of ik hem hiermee strak en wit kan krijgen!
Alvast Bedankt & veel groetjes,
Annabel
Top recept, nu al 3 keer gebruikt voor de verjaardag van mijn zoontje, iedereen is er dol op!
Wil graag een amerikaanse taart maken met tip 18, in heb ik de laatste keer icing gebruikt maar onze tanden vielen er bijna uit zo zoet. Wat zou ik wel kunnen gebruiken? Alvast bedankt.
Beste Mirjam,
Wat je ook zou kunnen gebruiken is botercrème. Ik vind zelf de mix van BakeDelicious erg lekker. Die kun je prima kleuren en gebruiken om toeven mee te spuiten.
Veel plezier met het maken van je taart. Zet je het resultaat ook op JouwTaart.nl?
Groet,
Angelique
ik wil graag een regenboog taart maken en kan ik voor tussen de lagen ook deze crème gebruiken?
groetjes
Hoi Nina,
Daar kun je deze crème prima voor gebruiken hoor.
Groetjes, Laura