Royal icing maken

Royal icing maken

Icing maken voor cupcakes en taart is makkelijk met dit icing recept. Royal icing wordt gebruikt om een mooie en glanzende laag op cupcakes, koekjes of taart aan te brengen. Icing is niet hetzelfde als botercrème of frosting, icing is een dunnere laag die hard wordt en bij het aanbrengen vloeibaar is. Icing wordt ook wel gebruikt om versiering voor taart en cupcakes te maken, zoals vlinders, bladeren, roosjes, etc. Royal icing is een term die wordt gebruikt voor witte, harde icing.

Royal icing ingrediënten

  • 2 eiwitten op kamertemperatuur
  • 500 gram gezeefde suikerbakkerspoeder
  • Een halve theelepel wijnsteenzuur (Als je de royal icing lang wilt bewaren)
  • Eventueel een scheutje citroensap voor dunnere icing

Royal icing recept

Stap 1

Zorg dat alle ingrediënten vetvrij en op kamertemperatuur zijn. Klop de eiwitten in een kom en voeg beetje bij beetje suikerbakkerspoeder toe.

Stap 2

Als je de royal icing wat langer wilt bewaren, kan je nu wijnsteenzuur toevoegen. Afhankelijk van waar je de icing voor wilt gebruiken, kan je nu de icing verdunnen door bijvoorbeeld citroensap toe te voegen. Wil je hele dunne lijntjes maken, dan heb je dunnere icing nodig. Wil je dikkere lijnen maken, randen, spuitwerk of bloemen, dan heb je dikkere icing nodig.

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Royal icing recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)