Het vullen van een taart, als de taartbodem klaar is, kun je naar eigen smaak doen. Veelal wordt er botercrème gebruikt plus daarbij 1 of 2 verschillende taartvullingen. Er zijn wel wat handigheden om je een boel ellende te besparen. Kijk snel mee naar deze how to over het vullen van een taart.

Voor het vullen van een biscuit heb je verschillende dingen nodig:

De onderstaande producten heb je nodig om een een taart te vullen.

1. De taart in 3 lagen snijden

Na het bakken is het tijd om het biscuit te vullen. Zorg dat het biscuit goed is afgekoeld voordat je hem doorsnijdt. Sommigen vinden het prettiger werken als hij eerst is ingevroren of al een dag ‘oud’ is, doe wat jij prettig vindt. Het biscuit wordt twee keer doorgesneden zodat hij uit drie lagen bestaat. Stel je taartzaag in op de juiste hoogte en zet tegen het biscuit aan. Met een mes snij je een klein stukje in het biscuit, precies op de hoogte van de  taartzaag. Nu kun je met de taartzaag gemakkelijk het biscuit doorsnijden. In het geval van een dubbele taartzaag ben je in één keer klaar. Met een enkele taartzaag herhaal je bovenstaande stappen nogmaals.

cocktailprikkers in je taart2. De taart vullen

Wanneer je biscuit in 3 lagen gesneden is steek je, boven elkaar, in elke laag biscuit een cocktailprikker. Als je straks de lagen van elkaar haalt om te vullen weet je precies hoe je ze weer terug moet plaatsen.

TIP: de cocktailprikkers vertellen je precies hoe de delen op elkaar passen.

De taart in de how to is gevuld met een laag lemon frosting en een laag chocolade bavarois. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welke vullingen je neemt.

TIP: bij ‘vullingen‘ kun je meer vullingen bekijken. Ook staan op jouwtaart.nl/vullingen 16 verschillende taartvullingen.

Als je een vulling op basis van boter hebt kun je gewoon een laagje smeren op het biscuit, het maakt niet uit als dit tot op de rand komt en straks met je fondant of marsepein in aanraking komt. Bij vochtige vullingen (slagroom, banketbakkersroom, bavarois, etc.) maakt dit wel uit. Als dit tegen je fondant of marsepein aankomt kan het gaan smelten. Om dit te voorkomen spuit je langs de rand een dijkje botercrème, binnen dit dijkje kun je dan met een gerust hart de vulling aanbrengen.

taart vullen met botercreme en taartvullingOm de eerste laag te vullen haal je eerst de bovenste twee lagen biscuit weg, smeer op de onderste jouw vulling naar keuze. Op de foto is er een laag lemon frosting aangebracht. Leg de twee biscuitlagen weer terug, let goed op de prikkertjes. Haal de bovenste laag er weer vanaf en vul ook deze. In de how to werd hier chocolade bavarois gebruikt, daarom is er eerst een dijkje gemaakt voordat de vulling er op werd gesmeerd.Leg de laatste laag biscuit weer op de taart.

3. De taart afsmeren

Om de basis nu mooi strak te krijgen is het belangrijk dat de taart wordt afgesmeerd, dit doe je met botercrème. Alle gaatjes en kiertjes vul je op met de botercrème en rondom breng je ook een dun laagje aan. Dit doe je met een paletmes, dat is een vlak mes waarmee je eenvoudig een groter oppervlakte kunt afsmeren. Het laagje botercrème rondom vormt een soort plaklaagje voor het fondant/marsepein dat je hierna aanbrengt.

Dit was alweer het tweede deel uit de serie ‘Taarten bakken, vullen en bekleden’.

Voor een volledig overzicht, bekijk ook de andere delen:

Deel 1: het bakken van een biscuitbodem

Deel 2: het vullen van een taart.

 

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Vullen van een taart
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 57 Review(s)