Zelf taart maken

Hoe bak of maak je zelf een taart? Op deze website vind je voorbeelden, recepten, handleidingen en tips.

Alle taart producten zijn te koop in onze webwinkel voor aantrekkelijke prijzen. We hebben speciale startpakketen gemaakt om het u nog gemakkelijker te maken.

Hoe begin je met een taart?

Allereerst is het belangrijk, dat er een cake gebakken wordt. Niet zomaar een cake, maar een biscuitcake, die is lekker luchtig, snel klaar en handig in gebruik. Er zijn uiteraard meerdere mogelijkheden, die tussen de recepten staan.

Voor een springvorm van 20 cm gebruiken we 4 eieren die op kamertemperatuur zijn. Daarnaast heb je 10 ml water en 250 gram biscuit deeg nodig. Na 10 min stevig mixen kan het beslag in de cakevorm. We bakken de taart op 170 graden ongeveer 30 min. Iedere oven is anders dus je moet goed op de taart letten. Komt de taart mooi omhoog en heeft deze een lichtbruine kleur, dan is de taart goed. Om het nog even te controleren kan je een satéprikker in de taart steken. Komt de prikker er schoon uit dan is de taart klaar. Laat het biscuitdeeg goed afkoelen voordat je de taart gaat vullen.

Nu kan je de taart gaan bekleden met fondant en marsepein.