Hoe maak je zelf een taart met marsepein of fondant?

Hoe maak je zelf een leuke taart voor bijvoorbeeld een verjaardag? En hoe bekleed je een basis taart met fondant of marsepein? Welk makkelijke recept gebruik je voor het zelf maken van een taart? Hoe bak je zelf een taart? Dat zijn veelgestelde vragen door mensen die willen beginnen met het zelf maken van taarten. Op deze website proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, taart recepten, handleidingen en tips te leveren, voorbeelden te laten zien en uiteraard geven we informatie over de beste producten voor je zelfgemaakte leuke basis taart!

Alle producten zijn te koop in onze webshop voor aantrekkelijke prijzen. We hebben speciale basispakketten gemaakt om het u nog gemakkelijker te maken. Voor meer recepten: taart recepten.

De Basis Taart

In deze handleiding leer je hoe je zelf een basistaart en taart bodem kunt maken. Veel plezier!

Ingrediënten en tools

Voor de taart bodem:

  1. Mix voor biscuit, 330 gram (Mix voor biscuit bestellen)
  2. 5 eieren
  3. 33 ml water

Voor de botercrème:

  1. Mix voor botercrème (Mix voor botercrème bestellen)
  2. Water (Bekijk de botercrème verpakking voor de verhoudingen)
  3. Zoutloze roomboter (Bekijk de botercrème verpakking voor de verhoudingen)

Voor het vullen en versieren van de taart:

  1. Taartzaag (Taart zaag bestellen)
  2. Anti-kleef rolstok (Anti-kleef rolstok kopen)
  3. Rol(fondant) en marsepein (Marsepein en fondant bestellen)
  4. Fondant smoother (Fondant of marspein smoother bestellen)

Stap 1:

Natuurlijk was je eerst je handen goed met zeep.

Stap 2:

Weeg alle ingrediënten af die je nodig hebt voor het maken van de taart. Je kunt een taart maken met mix voor biscuitdeeg, te koop in onze webshop.

Stap 3:

Vet je bakvorm in. Je kunt hier bakspray voor gebruiken.

Stap 4:

Verwarm je oven voor op ongeveer 160 graden.

Stap 5:

Maak het beslag en giet het in je bakvorm. Bak de cake volgens het recept, dit is afhankelijk van het taart recept dat je gebruikt. Als je de taartbodem van biscuitdeeg maakt dan moet deze ongeveer 40 minuten in de oven. Als je gewoon cakebeslag gebruikt, moet je de tijd op de verpakking aanhouden, meestal is dit 60 minuten.

Terwijl de cake in de oven staat kun je alvast botercrème gaan maken. Dit heb je straks nodig om de taart mee af te smeren en je kunt het ook gebruiken als vulling voor de taart met bijvoorbeeld een smaakmaker (aroma, zoals vanille) als toevoeging.
Botercrème recept.

Stap 6:

Controleer of je cake goed gaar is. Dit kun je doen door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er schoon uit komt dan is je cake gaar.

Stap 7:

Als de cake goed afgekoeld is dan kun je de taart in lagen gaan snijden. Met een taartzaag zaag je de cake in gelijke lagen.

Stap 8:

Om er zeker van te zijn dat een vulling niet uit de taart gaat lopen spuit je een dijkje van botercrème.

Je gaat nu je taart vullen. Dit kun je doen met jam of kijk eens bij de recepten voor andere lekkere vullingen. Als je niet veel tijd hebt voor het maken van de vulling dan kun je er ook voor kiezen om een luchtig dessert van bijvoorbeeld Mona als vulling te gebruiken. Deze taart vul ik met een laag pralinemousse van Mona en een laag witte chocolade pasta.

Stap 9:

Als je je taart gevuld hebt dan ga je de taart helemaal afsmeren met botercrème.

Stap 10:

Met een rolstok rol je de fondant of marsepein dun uit tot een grote lap. Voor een taart heb je ongeveer 500 gram fondant of marsepein nodig.

Stap 11:

Pak de lap fondant of marsepein voorzichtig op en leg deze over je taart heen.

Met een smoother strijk je de fondant of marsepein glad.

Als de taart mooi glad is dan kun je de resterende fondant of marsepein aan de onderkant afsnijden met een mesje.

Stap 12:

Nu is je basistaart klaar en kun je de taart gaan decoreren met bijvoorbeeld uitstekers of een puzzelplaatje.

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Taart recept
Toegevoegd op
Voorbereiding
Bereidingstijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
31star1star1stargraygray Based on 21 Review(s)