Taarten Maken

Regenboogtaarten zijn een leuke en kleurrijke manier om indruk te maken op je gasten. Met het basispakket voor regenboogtaart in ronde 15cm bakvormen kun je gemakkelijk zelf een prachtige taart maken. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je deze taart kunt bakken en decoreren.

Benodigde materialen

Voordat we beginnen, is het belangrijk om te zorgen dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt. Voor het bakken van een regenboogtaart in ronde 15cm bakvormen heb je het volgende nodig:

1. Ronde 15cm bakvormen (3 stuks)
2. Beslagkommen (3 stuks)
3. Mixer
4. Weegschaal
5. Maatlepels
6. Keukenmes
7. Spatel
8. Taartrooster
9. Taartplateau
10. Taartkarton
11. Verschillende kleurstoffen
12. Bakpapier
13. Boter om de bakvormen in te vetten
14. Bloem om de bakvormen te bestuiven

Stap 1: Voorbereiden van het beslag

Voordat we het beslag maken, is het belangrijk om de oven voor te verwarmen op 180 graden Celsius. Vet vervolgens de bakvormen in met boter en bestuif ze met bloem. Dit zorgt ervoor dat de taart niet aan de bakvorm blijft plakken.

Stap 2: Het beslag verdelen

Om de regenboogtaart te maken, verdelen we het beslag in verschillende kommen. Het aantal kommen is afhankelijk van het aantal kleuren dat je wilt gebruiken. Voor een klassieke regenboogtaart gebruiken we zes kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars.

Stap 3: Kleurstoffen toevoegen

Voeg aan elke kom beslag een paar druppels kleurstof toe in de gewenste kleur. Meng goed totdat de kleurstof goed verdeeld is. Je kunt meer kleurstof toevoegen als je een intensere kleur wilt krijgen.

a close up of a slice of cake in a box

Stap 4: Bakken van de taartlagen

Giet het gekleurde beslag in de ingevette en bestoven bakvormen. Zorg ervoor dat de beslaglagen gelijkmatig verdeeld zijn. Bak de taartlagen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart prikt.

Stap 5: Afkoelen en ontvormen

Laat de taartlagen afkoelen op een taartrooster voordat je ze uit de bakvormen haalt. Dit voorkomt dat de taartlagen breken. Draai de bakvormen voorzichtig om en tik ze zachtjes tegen het aanrecht om de taartlagen los te krijgen. Verwijder het bakpapier en laat de taartlagen volledig afkoelen voordat je verder gaat met het decoreren.

Stap 6: Taartlagen stapelen

Nu de taartlagen zijn afgekoeld, kun je beginnen met het stapelen van de taart. Plaats een taartlaag op het taartplateau en besmeer deze met een dunne laag botercrème of jam. Herhaal deze stap met de overige taartlagen. Zorg ervoor dat je de taartlagen recht op elkaar stapelt en druk ze voorzichtig aan.

Stap 7: De taart afsmeren

Om ervoor te zorgen dat de taart er strak en netjes uitziet, smeer je de buitenkant van de taart af met een laagje botercrème. Gebruik een spatel om de botercrème gelijkmatig over de taart te verdelen.

Stap 8: Taart decoreren

Nu komt het leuke gedeelte: het decoreren van de taart! Je kunt gebruik maken van verschillende decoratietechnieken zoals het spuiten van toeven van botercrème, het plaatsen van eetbare bloemen of het gebruik van fondant om decoraties te maken.

Stap 9: Genieten van de taart

Nu de taart is gebakken en gedecoreerd, is het tijd om te genieten van je creatie! Snijd voorzichtig plakjes van de taart en serveer deze aan je gasten. Je zult zien dat de kleurrijke lagen van de regenboogtaart zorgen voor een feestelijke en vrolijke sfeer.

Met dit basispakket voor regenboogtaart in ronde 15cm bakvormen kun je gemakkelijk een prachtige en kleurrijke taart maken. Volg de stappen in dit artikel en verras je gasten met een heerlijke en feestelijke traktatie. Veel bakplezier!

Veelgestelde vragen

Kan ik het beslag van de regenboogtaart van tevoren maken?

Ja, je kunt het beslag van de regenboogtaart van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Zorg er wel voor dat je het beslag goed afgedekt bewaart.

Hoe lang kan ik de regenboogtaart bewaren?

De regenboogtaart is het lekkerst wanneer je deze op de dag van het bakken eet. Je kunt de taart echter ook nog enkele dagen bewaren in de koelkast.

Kan ik andere kleurstoffen gebruiken in plaats van de standaard kleurstoffen?

Ja, je kunt andere kleurstoffen gebruiken om de taartlagen te kleuren. Zorg er wel voor dat je voedselveilige kleurstoffen gebruikt die geschikt zijn voor bakken.

Kan ik de taart ook in een andere vorm bakken?

Ja, je kunt de regenboogtaart ook in een andere vorm bakken, zoals een vierkante of rechthoekige vorm. Zorg er wel voor dat je de baktijd aanpast aan de nieuwe vorm.

Kan ik de taart invriezen?

Ja, je kunt de regenboogtaart invriezen. Zorg ervoor dat je de taart goed verpakt in plastic folie en in een luchtdichte container bewaart.