Taarten Maken

Het bekleden van een taart met marsepein of fondant is een belangrijke stap in het maken van een prachtige en professioneel uitziende taart. Met de juiste technieken en tips kun je een taart omtoveren tot een waar kunstwerk. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je een taart kunt bekleden met marsepein of fondant, inclusief handige tips en tricks.

Voorbereiden taart

Voordat je begint met het bekleden van de taart, is het belangrijk om de taart goed voor te bereiden. Dit betekent dat je de taart moet afsnijden en vullen met een vulling naar keuze. Zorg ervoor dat de taart mooi recht is afgesneden en dat de vulling goed verdeeld is.

Om een mooie afwerking te krijgen op de taart, is het belangrijk om een glad oppervlak te creëren. Je kunt dit doen door een laag botercrème aan te brengen op de taart en dit vervolgens glad te strijken met een paletmes. Zorg ervoor dat de botercrème gelijkmatig is verdeeld over de taart en dat er geen bobbels of oneffenheden zijn.

a close up of a cake on a table

Nu is het tijd om de marsepein of fondant uit te rollen. Bestrooi je werkblad met wat poedersuiker om te voorkomen dat de marsepein of fondant blijft plakken. Leg de marsepein of fondant op het werkblad en rol het uit met een deegroller tot een dikte van ongeveer 3-5 millimeter.

Leg de uitgerolde marsepein of fondant voorzichtig over de taart. Begin in het midden van de taart en werk vanuit daar naar de zijkanten toe. Gebruik je handen om de marsepein of fondant voorzichtig tegen de taart aan te drukken en glad te strijken. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen onder de marsepein of fondant komen.

Afwerking

Nu de taart is bekleed met marsepein of fondant, is het tijd om de taart af te werken. Je kunt dit doen door de randen van de taart netjes af te snijden met een mes. Je kunt ook gebruik maken van uitsteekvormen om decoraties uit de marsepein of fondant te snijden en deze vervolgens op de taart te plaatsen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de taart helemaal af zoals jij dat wilt.

– Zorg ervoor dat de taart goed is afgekoeld voordat je begint met het bekleden met marsepein of fondant.
– Gebruik een smoother om de marsepein of fondant strak tegen de taart aan te drukken en glad te strijken.
– Werk altijd met schone handen en een schone werkplek om hygiëne te waarborgen.
– Gebruik een dunne laag botercrème om de marsepein of fondant op zijn plaats te houden.
– Experimenteer met verschillende kleuren en texturen van marsepein of fondant om unieke en interessante taarten te creëren.

Conclusie

Het bekleden van een taart met marsepein of fondant is een leuke en creatieve manier om een taart een professionele uitstraling te geven. Met behulp van de bovenstaande stappen en tips kun je zelf aan de slag gaan en prachtige taarten maken. Geen enkele taart zal meer hetzelfde zijn en je zult indruk maken op je gasten met je bakvaardigheden.

Veelgestelde vragen

Is marsepein hetzelfde als fondant?

Nee, marsepein en fondant zijn niet hetzelfde. Marsepein heeft een amandelsmaak en is steviger dan fondant. Fondant heeft daarentegen een neutrale smaak en is flexibeler.

Kan ik marsepein of fondant zelf maken?

Ja, zowel marsepein als fondant kunnen zelf gemaakt worden. Er zijn talloze recepten online te vinden om zelf marsepein of fondant te maken.

Hoelang duurt het voordat de marsepein of fondant is uitgehard?

Het duurt meestal 24 tot 48 uur voordat de marsepein of fondant is uitgehard. Zorg ervoor dat je de taart op een koele plek bewaart tijdens dit proces.

Kan ik marsepein of fondant bewaren?

Ja, marsepein en fondant kunnen bewaard worden. Zorg ervoor dat je ze luchtdicht verpakt en op een koele en droge plek bewaart.

Kan ik marsepein of fondant kleuren?

Ja, zowel marsepein als fondant kunnen gekleurd worden. Je kunt kleurstoffen gebruiken om de gewenste kleur te bereiken, of je kunt natuurlijke kleurstoffen zoals bieten- of spinaziepoeder gebruiken.