Verschil tussen (rol)fondant of marsepein

Het kiezen tussen fondant of marsepein is een persoonlijke keuze. Beide producten zijn geschikt om een taart of cupcakes mee te bekleden of versieren. Het verschil tussen marsepein en fondant is dat de marsepein iets vettiger is, dit komt door de amandel die in het product zit. De marsepein is iets stugger om mee te werken terwijl de fondant weer soepeler is en droogt door de lucht. Het beste is gewoon om uit te proberen wat bij jou past.

Je kan kiezen voor een blanke marsepein of fondant en deze te kleuren met kleurstof uit de webwinkel of al marsepein of fondant te gebruiken die kant en klaar van kleur zijn.

Fondant of marsepein kleuren

Hoe kleur je fondant of marsepein? Je kunt fondant of marsepein gekleurd bestellen, of zelf op kleur brengen. Voor het zelf kleuren van fondant of marsepein heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Blanke of witte marsepein of fondant
  • Voedingskleurstof
  • Plastic wegwerphandschoenen
  • Cocktailprikker

Werkwijze:

  1. Omdat de voedingskleurstof moeilijk van je handen te krijgen is trek je plastic wegwerphandschoenen aan.
  2. Kneed de marsepein of fondant tot een soepele bal.
  3. Als de marsepein of fondant lekker soepel is dan haal je met een cocktailprikker wat voedingskleurstof uit het potje en dit doe je dan op de marsepein of fondant. Gebruik maar een klein beetje want dat is vaak al genoeg.
  4. Kneed de marsepein of fondant weer door elkaar totdat de kleur helemaal egaal is.
  5. Als je de kleur te licht vindt dan kun je opnieuw wat voedingskleurstof erdoor doen.
  6. Als je de kleur te donker vindt dan kun je er wat witte marsepein of fondant doorheen doen.

Fondant en marsepein kan je in onze webshop bestellen: Fondant en marsepein bestellen.