Taartvulling

Taartvulling & Botercrème

Taartvulling gebruik je om de ruimte tussen de verschillende taart lagen op te vullen. Hoe vul je een taart met taartvulling? En welke taartvullingen recepten zijn er? Zodra het biscuitdeeg van de taartbodem voldoende is afgekoeld kan je de taart vullen. Vergeet niet de taart om te draaien, de onderkant van de taartbodem dient als bovenkant. Ga je voor een lekkere zoete taart vulling recept of juist fris: de keuze is aan jou!

De basis vulling van een taart is een laag botercrème en een laag jam. Deze taartvulling hoeft niet in de koelkast dus de taart kan mooi op tafel staan om te showen aan de gasten. Het recept voor de botercrème staat bij recepten. De botercrème is ook kant en klaar te koop in de webshop. Een eventueel alternatief voor het taart vulling recept is de bananen vulling.

Als de taart naar wens gevuld is kan je de taart afsmeren met botercrème. Gebruik een spatel om een dunne laag botercrème op de taart aan te brengen. Als de hele taart een dunne laag botercrème heeft is het tijd om de taart te bekleden.

Benodigdheden voor een taart vullen:

Taartvulling werkwijze:

  1. Leg de taart die je gebakken hebt op een taartkarton. Dit geeft stevigheid wanneer je de taart wilt verplaatsen.
  2. Verdeel de taart in lagen. Kijk naar de hoogte van je taart om te bepalen hoeveel lagen je maakt. Een taartzaag is een handig hulpmiddel om mooie rechte lagen te maken zodat je taart niet scheef zakt. Leg een hand op de taart om te voorkomen dat hij gaat schuiven. Met je andere hand zaag je de taart in lagen.
  3. Als je dit gedaan hebt is het tijd om de taart te gaan vullen.
  4. Wanneer je de taart gaat vullen met vullingen die veel vocht bevatten dan moet je een dijkje spuiten zodat de vullingen niet gaan lekken. Dit doe je door compacte botercrème (zie recepten) in een spuitzak te doen en een opstaand randje te spuiten aan de rand van de taartlaag. Hierna kun je de vulling met een spatel of mes verdelen over de taartlaag. Als je dit gedaan hebt dan leg je de volgende plak cake er bovenop en herhaal je het vullen.
  5. Als je op alle taartlagen een taartvulling hebt gedaan dan moet je de taart nog afsmeren. Hiervoor gebruik je de compacte botercrème. Smeer een dun laagje botercrème over de hele taart. Dit zorg ervoor dat de fondant of marsepein goed blijft zitten en je kunt oneffenheden verdoezelen met de botercrème zodat je een mooie gladde taart krijgt.

Deel Taartenmaken.nl met anderen

Vind je taart maken, taart recepten of de uitleg leuk? Deel de website dan met anderen via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest of andere social media.

Facebook