Taarten Maken

In dit artikel leer je stap voor stap hoe je zelf heerlijke kaneelappeltjes in bladerdeeg kunt maken. Dit recept is perfect voor de herfstperiode waarin appels volop verkrijgbaar zijn en je zin hebt in een heerlijke zoete lekkernij. Volg de eenvoudige stappen en geniet van deze heerlijke traktatie!

Benodigdheden

Voor dit recept heb je de volgende ingrediƫnten nodig:

– 4 appels (bv. Jonagold of Elstar)
– 1 rol vers bladerdeeg
– 50 gram suiker
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 1 ei
– Poedersuiker (optioneel)

Appels schillen en klokhuis verwijderen

Begin met het schillen van de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor of een scherp mesje. Zorg ervoor dat je mooie, gelijkmatige appels overhoudt.

Bladerdeeg uitrollen en snijden

Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Snijd het bladerdeeg in rechthoeken van ongeveer 10 bij 15 centimeter. Je hebt er minimaal 8 nodig, afhankelijk van de grootte van je appels.

Suiker en kaneel mengen

Meng in een kommetje de suiker en kaneelpoeder goed door elkaar. Dit mengsel geeft de appeltjes een heerlijke zoete smaak met een vleugje kaneel.

Vullen van de appels

Dompel elke appel in het suiker-kaneelmengsel en zorg ervoor dat de hele appel bedekt is. Plaats de appel vervolgens in het midden van een rechthoek bladerdeeg.

a close up of a pastry on a plate

Bladerdeeg vouwen

Vouw het bladerdeeg om de appel heen en druk de randen goed dicht. Herhaal deze stap voor alle appels. Als je wilt, kun je ook wat extra suiker-kaneelmengsel over de appeltjes strooien voor een extra zoete touch.

Ei loskloppen

Klop het ei los in een kommetje. Dit ei dient als een soort “lijm” om het bladerdeeg mooi te laten glanzen en goed te laten plakken.

Appeltjes insmeren met ei

Bestrijk de bovenkant van de appeltjes rijkelijk met het losgeklopte ei. Dit geeft het bladerdeeg een mooie goudbruine kleur tijdens het bakken.

Bakken in de oven

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de gevulde appeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Serveren en genieten!

Haal de appeltjes uit de oven en laat ze iets afkoelen. Bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect. Serveer ze warm als heerlijke traktatie bij de koffie of als dessert met een bolletje vanille-ijs.

Veelgestelde vragen

Kan ik ander fruit gebruiken in plaats van appels?

Ja, je kunt dit recept ook proberen met peren of perziken. De vulling van suiker en kaneel past goed bij verschillende soorten fruit.

Kan ik het bladerdeeg zelf maken in plaats van een rol te gebruiken?

Ja, je kunt ook zelf bladerdeeg maken als je liever geen kant-en-klaar deeg wilt gebruiken. Er zijn verschillende recepten online beschikbaar.

Kan ik de kaneel weglaten als ik niet van kaneel houd?

Natuurlijk, als je niet van kaneel houdt, kun je de kaneelpoeder weglaten uit het recept. Je kunt eventueel andere specerijen toevoegen die je wel lekker vindt.

Hoelang kan ik de kaneelappeltjes bewaren?

De kaneelappeltjes zijn het lekkerst als je ze direct na het bakken serveert. Ze zijn nog wel een dag of twee houdbaar in een luchtdichte verpakking, maar worden wel wat minder knapperig.

Kan ik de gevulde appeltjes invriezen?

Ja, je kunt de gevulde, maar nog niet gebakken, appeltjes invriezen. Op die manier kun je ze op een later moment bakken wanneer je er zin in hebt. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt in een luchtdichte verpakking.