Taarten Maken

Taarten maken is een creatieve en bevredigende activiteit. Een taart met prachtige bloemen erop kan echt het middelpunt van de belangstelling zijn tijdens een feestelijke gelegenheid. Als je wilt leren hoe je zelf een taart kunt maken en wilt experimenteren met het maken van bloemen, dan is de Wilton Methode iets voor jou. Deze methode maakt gebruik van fondant en biedt eindeloze mogelijkheden voor het creëren van kleurrijke en realistische bloemen om je taart mee te versieren. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden om zelf een taart met bloemen te maken volgens de Wilton Methode.

De Wilton Methode

De Wilton Methode is een populaire techniek voor het maken van taarten met bloemen. Het maakt gebruik van fondant, een soepel en kneedbaar suikermengsel dat perfect is voor het vormgeven van bloemblaadjes en andere decoratieve elementen. Fondant is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is gemakkelijk te kleuren met voedselkleurstoffen.

Benodigde materialen

Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk om de benodigde materialen bij de hand te hebben. Hier is een lijst met essentiële benodigdheden:

1. Taartbodem
2. Fondant in verschillende kleuren
3. Poedersuiker (om het werkoppervlak te bestuiven)
4. Rolling pin (om fondant uit te rollen)
5. Bloemvormige uitstekers (voor het maken van bloemblaadjes)
6. Ronde uitsteker (voor het maken van het midden van de bloem)
7. Kleurstoffen (optioneel)
8. Eetbare lijm of water (om de bloemblaadjes aan elkaar te plakken)

Zorg ervoor dat je al deze materialen van tevoren verzameld hebt voordat je begint met het maken van je taart.

Stap 1: De basis voorbereiden

Voordat we ons op de bloemen richten, moeten we eerst de basis van de taart voorbereiden. Bak een taart volgens je favoriete recept en laat deze volledig afkoelen voordat je begint met het decoreren. Zorg ervoor dat de taart stevig genoeg is om het gewicht van de bloemen te dragen.

Stap 2: Bloemen maken met fondant

Nu is het tijd om de bloemen te maken. Begin met het uitrollen van de fondant op een schoon oppervlak dat is bestoven met poedersuiker om plakken te voorkomen. Gebruik de bloemvormige uitstekers om bloemblaadjes uit te steken. Je kunt verschillende maten en vormen gebruiken om variatie in je boeket te creëren.

Stap 3: Het creëren van een boeket

Zodra je genoeg bloemblaadjes hebt uitgestoken, is het tijd om je boeket te creëren. Begin met het plaatsen van een ronde uitsteker of een klein balletje fondant in het midden van je taart. Gebruik eetbare lijm of water om de bloemblaadjes één voor één aan het middenstuk te bevestigen. Bouw laag voor laag op en laat elke laag iets naar buiten wijken voor een natuurlijk effect.

multicolored flower cake

Stap 4: Het decoreren van de taart met bloemen

Nadat je het boeket hebt gemaakt, kun je nu de rest van de taart decoreren met bloemen. Je kunt kleine bloemetjes rondom het boeket plaatsen of bloemblaadjes verspreid over de taart leggen. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een prachtig en uniek ontwerp.

Variaties op de Wilton Methode

Hoewel de Wilton Methode een geweldige manier is om taarten met bloemen te maken, hoef je je niet te beperken tot alleen deze techniek. Er zijn veel andere manieren om bloemen op je taart te creëren. Je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van botercrème of marsepein om bloemdecoraties te maken. Experimenteer en ontdek welke methode het beste bij je past.

Tips en tricks

Hier zijn enkele handige tips en tricks om je te helpen bij het maken van taarten met bloemen:

1. Zorg ervoor dat je fondant niet te dun is, anders kunnen de bloemblaadjes breken.
2. Gebruik een beetje maïzena op je handen en gereedschap om te voorkomen dat de fondant plakt.
3. Oefen met verschillende bloemvormige uitstekers om verschillende bloemen te creëren.
4. Voeg een druppel voedselkleurstof toe aan witte fondant om de gewenste kleur te bereiken.
5. Wees geduldig en neem de tijd om je bloemen nauwkeurig te plaatsen en te bevestigen.

Conclusie

Met de Wilton Methode kun je zelf prachtige taarten maken met bloemen als eyecatcher. Door het gebruik van fondant en de stapsgewijze benadering van deze methode, kun je kleurrijke, realistisch uitziende bloemen creëren om je taart mee te versieren. Experimenteer met verschillende vormen en kleuren en laat je creativiteit de vrije loop. Met de juiste materialen en een beetje oefening kun ook jij jezelf bekwaam maken in het maken van taarten met bloemen.

Veelgestelde vragen

Kan ik fondant zelf maken?

Ja, je kunt fondant zelf maken met behulp van marshmallows en poedersuiker. Er zijn veel recepten online beschikbaar om je op weg te helpen.

Hoe lang blijven bloemen gemaakt van fondant goed?

Bloemen gemaakt van fondant kunnen een paar weken goed blijven als ze op de juiste manier bewaard worden. Plaats ze op een koele, droge plaats, beschermd tegen vocht en direct zonlicht.

Kan ik mijn bloemen van tevoren maken?

Ja, je kunt je bloemen van tevoren maken en bewaren tot je klaar bent om je taart te versieren. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt en beschermd tegen lucht en vocht.

Kan ik andere vormen gebruiken in plaats van bloemen?

Absoluut! Je kunt verschillende vormen uitstekers gebruiken om andere decoraties te maken, zoals bladeren, vlinders of harten. Laat je creativiteit de vrije loop!

Is de Wilton Methode geschikt voor beginners?

Ja, de Wilton Methode is ook geschikt voor beginners. Het vergt wat oefening, maar met geduld en doorzettingsvermogen kun je prachtige bloemen maken volgens deze methode.